Zavřít reklamu

SafirGT Advanced Technologies, neboli zkrachovalý dodavatel safírových skel, který byl najat Applem, aby vyráběl displeje pro iPhone, před tím, než vyhlásil bankrot, oznámil, že už není v bankrotu. Jako nová, reorganizovaná společnost má novou strategii zaměřenou na růst v solárním a safírovém průmyslu. Zhroucení firmy GT Advanced byla jednou z velkých událostí roku 2014. Se zprávami o špatném hospodaření a technickém selhání, CEO společnosti údajně vydělal 10 milionu dolarů, když prodal své akcie, před vydáním iPhonu 6, což odhalilo, že iPhone nebude používat safírové displeje a tudíž ani zmíněnou společnost. 

Firma GT Advanced řídila safírový závod v Arizoně, na který jim Apple půjčil 578 milionů dolarů, aby se vůbec továrna otevřela. Nicméně, když společnost nesplnila výrobní požadavky, Apple odmítl zaplatit dalších 139 milionů dolarů, což dovedlo firmu k bankrotu.

V tiskové zprávě, která byla dnes zveřejněna, nový CEO David Keck řekl, “Náš vznik z Chapter 11 (Ochrana zkrachovalých společnosti, které se zotavili) označuje nový začátek naší společnosti. Prostřednictvím tohoto procesu jsme vyřešili problémy, které vedly k našemu rozhodnutí o získání ochrany konkursním soudem. S naší posílenou finanční flexibilitou se zaměříme na schopnosti v oblasti solárního a safírového průmyslu.”

Podpora firmě ve výši 80 milionů dolarů byla poskytnuta finanční skupinou sponzorů se společným jměním v hodnotě 30 miliard dolarů. Mohlo by oznámení znamenat, že bychom se konečně dočkali safírových displejů v iPhonech nebo tato loď už odplula?

sapphire-boules
Apple-GT-Advanced-Technologies-TeCake

*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.