Zavřít reklamu

Apple FBI iconDnes Ministerstvo spravedlnosti podalo svou poslední odpověď Applu, v případě šifrovaní, které se točí kolem střelcova iPhonu ze San Bernardina. V návrhu, FBI řeklo, že nechtějí vtrhnout do ničího soukromí a obvinil Apple, že jsou “žíravý a falešní.” Nyní hlavní pravník Applu Bruce Sewell odpověděl na návrh vybranými slovy. Apple včera večer uspořádal tiskovku s hrstkou vybraných novinářů s cílem řešit poslední návrh od FBI a hrnou se podrobnosti o tom, co společnost musela říct.

Sewell řekl, že nejnovější návrh FBI je “nespravedlivý” a poznamenává, že tón návrhu zní “jako obvinění.” Sewell pokračoval a dodal, že FBI je tak zoufalá v tomto bodě, že hodila všechno dekorum do vzduchu. Mimoto právník Applu řekl, že tento právní případ byl od FBI určen k hanobě Applu.

“Poprvé vidíme tvrzení, že Apple záměrně udělal změny v blokování soudního příkazu. To by mělo urazit každého, kdo to čte. Nepodporovaná, nepodložená snaha hanobit Apple, než čelit problémům v případě. 

Přidáme další funkce zabezpečení do telefonů, abychom ochránili naše zákazníky před hackery a zločinci. A FBI by nás v tom měla podporovat, jelikož to udržuje každého v bezpečí. Navrhnout opak je nedůstojné.”

Sewell vysvětlil, že ho návrh šokoval, jak Apple pracoval bok po boku s dobrými lidmi na Ministerstvu spravedlnosti. Právník dále poznamenal, že případ FBI byl určen k pošpinění Applu a je to nejhorší případ jaký viděl za 30 let praxe. Návrh je plný falešných obvinění a narážek, řekl Sewell.

“Za 30 let praxe jsem snad neviděl právní případ, který měl v úmyslu pošpinit druhou stranu falešnými obviněními a narážkami.”

Očekává se, že Apple formálně odpoví Ministerstvu spravedlnosti do 15. března a obě strany se uvidí 22. března před federálním soudem.

bruce sewell

//

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.