Zavřít reklamu

eddy-cueViceprezident Applu, Eddy Cue, říká, že americká vláda by mohla přinutit Apple k implementování sledovací technologie do jejich zařízení, pokud FBI vyhraje probíhající případ kvůli šifrování iPhonu. Senior viceprezident Internet Software and Services, udělal zlověstnou předpověď v rozhovoru, který včera poskytl španělské televizi Univision. Přepis rozhovoru získal server Business Insider od Applu.

V rozsáhlém rozhovoru výkonný pracovník Applu zopakoval řadu argumentů, které společnost poskytla v posledních týdnech, ale Cue kladl zvláštní důraz na nebezpečí čelit nátlaku, který by mohl přinést další zákeřné požadavky FBI, čím by si udělala cestu k zadním vrátkům k datům uživatelů iPhonu.

Když nás můžou nutit k vytvoření nového systému s novými věcmi, kde se to zastaví?” zeptal se Eddy Cue. „Například jeden den FBI může chtít, abychom otevřeli váš fotoaparát nebo mikrofon. To jsou věci, které teď dělat nemůžeme. Ale když nás můžou nutit k tomu abychom to udělali, to je velmi špatné. To by se v této zemi stát nemělo.

Viceprezident Applu nabídl čerstvou analogii, proč má společnost problém s požadavky FBI. Přirovnává to k tomu, jako byste někomu dali klíč od zadních dveří vašeho domu.

“To co oni po nás chtějí, je klíč k zadním dveřím vašeho domu, ale my ten klíč nemáme. A vzhledem k tomu, že ten klíč nemáme, chtějí abychom změnili zámek. Když změníme patentní klíč, změníte se to pro všechny. A máme klíč, který otevře všechny telefony. A ten klíč, jak jednou existuje, neexistuje jen pro nás, ale také pro teroristy, zloděje, piráty a všichni zjistí, že ten klíč dokáže odemknout všechny telefony.”

Cue také obvinil FBI, že se neshodují s jinými vládními agenturami. Ministr Obrany Ashton Carter, který je zodpovědný za NSA „chce, aby šifrování bylo více a více bezpečnější, protože ví, že pokud budeme vytvářet způsoby, jak šifrování prolomit, přijdou na ně i zločinci a teroristé. To oni nechtějí.

Cue dále vysvětlil, že inženýři neustále pracují na tom, aby zařízení bylo bezpečnější, a že lidé by neměli brát aktuální případ jako Apple proti vládě, ale spíše jako Apple versus soukromí uživatelů, které chce ochránit před zločinci a dalšími možnými hrozbami.

Tim Cook Eddy Cue Sun Valley Conference

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.