Zavřít reklamu

Apple FBI iconLegendární investor Warren Buffett říká, že by Apple měl FBI odemknout iPhone střelce ze San Bernardina, protože “soukromí má své hranice.” V rozhovoru pro CNBS Monday Buffet řekl, že není na straně FBI, ačkoli tak trochu vlastně je.

“Žijeme ve velmi, velmi, velmi nebezpečném světě”, řekl Buffett. “Pokud byste byli v prvních dnech září 2001 a dostávali důvěryhodné informace o tom, že se bude něco dít, myslím,  že v takovém případě bezpečnost přebíjí soukromí.”

Buffet poznamenal, že by se postavil na stranu Applu v případě, kdyby vláda chtěla data od normálních občanů. Pokračoval tím, že Apple musí udělat správnou věc, jestli tu existuje šance na teroristický útok.

Pokud existuje něco důležitého, něco co generální prokurátor nebo šéf FBI by byl ochoten podepsat a přijít k soudci a říct: “Potřebujeme tuto informaci a to hned.” “Já bych byl ochoten věřit úředníkovi, který se zachová správně,” řekl Buffett.

Problém s tím, co Buffett říká, nakonec sestoupí do šedé zóny mezi soukromí jednotlivců a něco, co může být formulováno jako národní bezpečnost. Minulý týden ředitel FBI James Comey bránil iPhone proti hacknutí před kongresovým panelem, ale v procesu uznal, že tento případ bude “poučný pro ostatní soudy do budoucna.”

Ministerstvo spravedlnosti již podalo soudní příkazy pro Apple, aby jim pomohl extrahovat data z více než 12 iPhonu po celých Spojených státech, přičemž ani jeden z iPhonu se netýká terorismu.

applefbi

*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.