Zavřít reklamu

apple-retro-logoJe to již mnoho let co Apple použil jeho slavný reklamní slogan “Think Different”, který doprovázel reklamy společnosti od návratu Steva Jobse v roce 1997 až do vydání iMac G4 v roce 2002. Téměř o desetiletí a půl později není Apple spokojený s tím, že by nechal propadnout ochrannou známku kvůli kultovní mantře. Apple tento měsíc podá žádost o aktualizování ochranné známky poprvé od roku 2009.

Patently Apple poukazuje na to, že Apple rozšířili nové “mezinárodní třídy” pro ochranné známky z jedné na osm. Apple nyní může tvrdit, že může použít slogan “Think Different” s ohledem na Apple Watch, Apple Pay, Apple Pencil, iPad, Siri, hry, obchodní činnosti, služby předplatného, telekomunikaci, vysílání, hudbu, televizi a vzdělávací služby.

Konec konců slogan “Think Different” fungoval v době, kdy byl Apple ještě mrazivý smolař bojující s mnohem většími konkurenty. S největší pravděpodobností aktualizace ochranné známky má zabránit konkurentům, aby tento slogan někde použili.

Pro každého, kdo si myslí, že nikdo není tak malicherný, aby to zkusil, vzpomeňte si na hodinářskou firmu Swatch, která použila kultovní catchphrase Steva Jobse “One more thing”, krátce poté co Apple začal s firmou Swatch bojovat v hodinářském průmyslu.

Think different

https://www.youtube.com/watch?v=SswMzUWOiJg

//

*Zdroj: CultOfMac 

Dnes nejčtenější

.