Zavřít reklamu

Apple Watch black icon

Apple Watch se dostaly do prodeje 24. dubna 2015 a od té doby mají na svém kontě několik úspěchů. Nejenom, že byly oceněny jako nejluxusnější chytré hodinky na trhu, ale také podporují konkurenci. Celosvětový trh nositelné elektroniky udělal velký krok kupředu, především ve čtvrtém čtvrtletí roku 2015. Největší zásluhu na tom mají podle International Data Corporation (IDC) chytré hodinky od Applu. Podle dat již zmíněné společnosti se prodalo během roku 2015 okolo 80 milionů kusů wearbles zařízení. Oproti roku 2014 se jedná o 171% nárůst.

Hodinky, náramky a fitness trackery tvoří ale společnou kategorii: wearbles. V té jsou Apple Watch druhé nejprodávanější za čtvrté čtvrtletí roku 2015. Nedávno jsme vás informovali, že Apple podle společnosti Strategy Analytics prodal více než 5 milionů kusů Apple Watch během čtvrtého čtvrtletí roku 2015. Ty se tak staly nejprodávanější chytré hodinky na trhu. Podle IDC však Apple prodal „pouze“ 4,1 milionů kusů hodinek a konkurenční společnost Fitbit 8,1 milionů kusů chytrých náramků. Největší výhodou chytrých náramků je hlavně cena, díky které je společnost Fitbit lídrem na trhu.

Distribuce Apple Watch roste. Apple využíval letní propagační akce a hodinky navýšily zisky kategorie „jiné,“ kterou Apple uvádí ve svých finančních výsledcích. Nicméně prodejnost vzrostla jen nepatrně oproti předchozímu čtvrtletí. Očekávání jsou vyšší pro příští generaci hodinek od Applu,“ napsala společnost IDC ve své tiskové zprávě.

idc_stats

Podle IDC Apple prodal za rok 2015 necelých 11,6 milionů chytrých hodinek a stal se tak třetím největším prodejcem mezi výrobci wearbles zařízení. V roční prodejnosti první místo obsadil Fitbit, druhé Xiaomi. Apple doposud nepotvrdil ve svých finančních výsledcích příjmy z Apple Watch, to znamená, že se jedná pouze o odhad prodejnosti.

Apple Watch FB

*Zdroj: Appleworld.today, 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.