Zavřít reklamu

Audioteka
Evropská i česko-slovenská jednička v bezdrátových reproduktorech a sluchátkách, společnost JBL, vytváří jednu z marketingových aliancí se středoevropskou jedničkou v audioknihách – Audiotékou. Na podzimních běžeckých eventech už bylo možné ke běžeckým sluchátkům Yurbuds by JBL získat voucher na audioknihu Forest Gump na eshopu vzdy.cz, respektive přímo na Košickém maratonu i Pražském půlmaratonu.

Zatímco dosud bylo poslech audioknih obvyklé v intimitě sluchátek, JBL spolu s Audiotékou poodkrývají další možnosti použití, například s bezdrátovými reproduktory JBL GO, které se staly bestsellerem už během posledních Vánoc.

Audiotéka je naším největším distributorem audioknih v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Poslech audioknih je dnes trendem a to hlavně díky možnosti ušetřit čas při cestování a také jako možnost odpočinku pro naši mysl a pro unavené oči. Každý posluchač si přijde na své, jelikož v nabídce Audiotéky najdete přes 2700 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt, Forbes a nově i Newsweek.

Největší mírou k růstu počtu posluchačů přispívají uživatelé chytrých telefonů, pro které je mobilní aplikace Audiotéka první volbou pro nákup a poslech audioknih. Audiotéku si do mobilu se systémy iOS, Android a Windows Phone v roce 2015 stáhlo více než 50 tisíc lidí. K nákupům je nejvíce využívaná aplikace pro telefony a tablety od Applu. Audiotéka se dlouhodobě drží mezi nejlépe prosperujícími aplikacemi v českém Apple App Store.

V loňském roce prodala Audiotéka více než 91 tisíc audioknih. Třemi nejprodávanějšími audioknihami na Audiotéce v roce 2015 se staly Analfabetka, která uměla počítat Jonase Jonassona, Hedvábník Roberta Galbraitha a Mnich, který prodal své ferrari Robina S. Sharmy. Mezi tyto tři bestsellery se s vysokým počtem prodaných kusů vklínily také dvě sady nahrávek klasiky českého humoru ve velkých kompletech: Divadlo Járy Cimrmana – Všech 15 her a texty, na které se nedostalo a Šimek a Grossmann – Komplet 1966-1971.

Navíc s kódem letemsvetem získáte na všechny níže uvedené tituly slevu 15%. Kód stačí zadat během objednávky a sleva se automaticky uplatní.

 

Analfabetka, která uměla počítat

interpret Martin Stránský

Nombeko začala pracovat v pěti letech jako vynašečka latrín na předměstí Johannesburgu, v deseti letech osiřela. Nic nenasvědčovalo tomu, že by neměla prožít svůj život v jedné z chatrčí největší chudinské čtvrti světa a pak tu předčasně umřít, nikým nepostrádaná. To by ale nebyla Nombeko – analfabetka, která uměla počítat.

Osud i její talent ji zavedou až do mezinárodní politiky, na druhou stranu zeměkoule, ke dvěma identickým a zároveň velmi odlišným bratrům. Během jejího dobrodružného putování se jí podaří zamotat hlavu agentům nejobávanější tajné služby nebo být unesená ve špinavém náklaďáku na převoz brambor. A tím to zdaleka nekončí… 

analfabetka

Hedvábník

interpret Petr Oliva

Hedvábník, druhá kniha z řady vysoce oceňovaných detektivních románů s Cormoranem Strikem a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou, je strhující příběh a nyní vychází i v audioknize! Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal – a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů. 

hedvabnik

Divadlo Járy CimrmanaVšech 15 her a texty, na které se nedostalo

interpreti Ladislav Smoljak , Zdeněk Svěrák , Miloň Čepelka a další

Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo DJC patnáct divadelních premiér, sehrálo nespočet představení v Praze i na zájezdech, stalo se neodmyslitelným kulturním fenoménem moderních dějin českého humoru a svými hrami ve zvukové podobě potěšilo miliony posluchačů. A tak by se dalo ve výčtu jeho zásluh pokračovat. Ale zdá se, že je třeba udělat definitivní tečku. Tou zakončil i Zdeněk Svěrák Dějiny DJC v datech, a vydáním celého kompletu 15 her, na nichž jsou texty vystříhané z původních nahrávek, končí i Supraphon vydávání novinek tohoto jedinečného autorského divadla. Posluchač tak dostává do rukou celou jeho produkci, která má a ještě dlouho bude mít své obdivovatele.

DJC_Vsech_15_her

Sledujte novinky ze světa audioknih na:

Audioteka FB

Dnes nejčtenější

.