Zavřít reklamu

Touch-ID-Home-button-1024x922Před pár dny jsme psali o chybě (53), která se objevuje u uživatelů iPhonů 6, kteří si nechali vyměnit Touch ID domovské tlačítko za neoriginální. Při následné aktualizaci iOS, se na zařízení objevila zmíněná chyba a iPhone nešlo nadále používat. Apple tak učinil záměrně, aby ochránil údaje o otiscích prstů. Problém se týká velkého množství uživatelů po celém světě. Někteří tak zašli přímo do Apple Storu, kde jim pouze řekli, že s tím nemohou nic dělat a musí si koupit nový iPhone.

Tento problém také přitáhl pozornost špičkových advokátních kanceláří, které údajně uvažují o hromadné žalobě proti Applu. Minimálně jedna taková kancelář oznámila, že doufá ve vítězství, když podají skupinovou žalobu proti technologickému gigantu společně s dotčenými uživateli, jejichž telefony za 500 liber se staly bezcennými. Právníci poukazují na to, že „nezodpovědná“ politika Applu, která spočívá v zablokování iPhonů, které mají neoriginální díl, by mohla být považována za trestný čin, podle zákona z roku 1971 o poškozování cizí věci. Pokud by byla žaloba úspěšná, Apple by mohl obdržet tučnou pokutu.

„Advokátní kancelář PCVA, sídlící v americkém Seattlu si klade za cíl podat hromadnou žalobu proti Applu kvůli chybě (53),“ píše se v britských novinách. Ve svém prohlášení PCVA uvedli, že Apple může úmyslně nutit uživatele, aby používaly k opravám oficiální prodejny Applu, které si za opravy vezmou větší částky, než většina servisů třetích stran. Je to stejné, jako když si koupíte auto, rozbije se vám na něm například převodovka a vy si ji necháte vyměnit u servisu v okolí bydliště. Podle strategie Applu byste si vaše auto již nenastartovali, protože jste ho prostě nezavezli k oficiálnímu prodejci. To stejné když byste si auto opravili sami.

Touch ID iPhone 5s

*Zdroj: idownloadblog

Dnes nejčtenější

.