Zavřít reklamu

iPhone AccessibilityApple začal v posledných mesiacoch výraznejšie prezentovať funkcie prístupnosti vo svojich zariadeniach, ktoré umožňujú ľuďom s vážnym zdravotným postihnutím používať Apple produkty bez väčších problémov. Spoločnosť prezentovala tieto vymoženosti aj vo svojej neobvyklej vianočnej reklame, kde Stevie Wonder skladal novú skladbu pomocou MacBooku a pomáhal si pri tom hlasovou navigáciou VoiceOver.

Spoločnosť však mohla touto reklamou naznačiť nielen, že v tomto ohľade inovuje viac, než ktorákoľvek iná spoločnosť, ale tiež fakt, že plánuje intenzívne propagovať príslušenstvo s certifikátom Made for iPhone ako produkty, ktoré sú vhodné na používanie pre ľudí so sluchovým postihnutím. Spoločnosť totiž po novom požiadala federálny komunikačný úrad FCC, aby produkty s certifikátom Made for iPhone chápal ako príslušenstvo vhodné pre ľudí s takýmto druhom handicapu. Svoju žiadosť obhajuje tým, že produkty s týmto certifikátom musia spĺňať prísne kritériá, ktoré zahŕňajú aj pravidlá, ktoré stanovuje FCC.

Vo výsledku sú tak produkty s certifikátom MFi vhodné pre ľudí so sluchovým postihnutím a Apple tvrdí, že toto príslušenstvo je možné brať ako alternatívu k produktom priamo na to určeným a ak FCC schváli túto žiadosť, potom to môže mať pozitívny vplyv na vývoj nových a ešte lepších doplnkov vhodných pre sluchovo postihnutých. Spoločnosť zároveň touto žiadosťou reaguje na nové ustanovenie, v ktorom FCC tvrdí, že všetky nové telefóny a bezdrôtová spotrebná elektronika musí byť vhodná pre ľudí s týmto druhom postihnutia.

Apple Accessibility

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.