Zavřít reklamu

Apple Shows iconPodle zahraničního serveru TheStreet  se Apple spojil s TV producenty a Hollywood studii, aby společně vyvíjeli filmovou streamovací službu pro iTunes a Apple TV, která by se podobala současně populárnímu Netflixu. Podle poměrně spolehlivého zdroje, který dříve zastával pozici v Reuters nebo Bloomberg BusinessWeek, by prá společnost mohla novinku ukázat už v září po boku iPhonu 7.

Filmová a seriálová streamovací služba od Applu by ale neměla být jen ledajaká. Kalifornská společnost chce uživatelům nabídnout exkluzivní obsah, který by vznikal ve spolupráci s partnery. Podobně se tak snaží nabídnout exkluzivitu i Netflix, který se spolupodílí na tvorbě seriálů jako Daredevil, House of Cards, Jessica Jones a Orange is the New Black.

Na začátku měsíce se vyplula na povrch zpráva, že Apple má zájem o akvizici společnosti Time Warner, která zahrnuje CNN, HBO, TBS, TNT, NBA TV, Cartoon Network a filmovou divizi Warner Bros. Apple vy tak koupí získal například populární seriál Game of Thrones, který by tak mohl předčasně nabízet jak v iTunes, tak v nové streamovací službě.

Filmová streamovací služba by měla podobně jako Netflix fungovat na principu předplatného, jeho částka by se pohybovala okolo $30 až $40, což není úplně nejméně. Služba by měla být dostupná jak skrze web, tak na Apple TV, Macu, iPad a iPhonu.

Apple Shows FB

*zdroj: Macrumors

 

Dnes nejčtenější

.