Zavřít reklamu

iPhone 6c koncept iconV pátek večer jste si mohli přečíst poměrně podrobné informace o chystaném 4palcovém iPhonu, který by se měl podle 9to5mac jmenovat iPhone 5se. Předtím jste měli možnost vidět 4palcový iPhone na první videufotografiích, ale otázkou je, zda opravdu šlo o chystaný model. Nyní se objevil další snímek 4″ iPhonu 5se se zahnutým krycím sklem stejně jako na iPhonu 6(s) hned vedle staršího iPhonu 5, který disponuje stejnou uhlopříčkou displeje. Snímek se objevil na serveru One More Thing, který v minulosti už několikrát zveřejnil úniky chystaných modelů a povedlo se mu například dopředu prozradit vzhled tenčího iPadu Air, který byl navíc vyfocen na úplně stejném stole pod stejnou lampou jako nyní zmiňovaný iPhone.

4palcový iPhone na snímku níže se spíše podobá současném iPhonu 6 a 6s, než iPhonu 5s. Tlačítka mají stejný tvar jako u větších modelů a dokonce i power tlačítko se nachází na pravé straně, což je u 4″ iPhonů nezvyklé, protože se vždy nacházely na horní straně. Na záda telefonu bohužel náhled nemáme, ale vzhledem k náznaku pruhů na straně, by se dalo předpokládat, že budou i na zadní straně, ovšem to by nekorespondovalo s informacemi, které tvrdily, že by se měl kromě zahnutého skla 4″ iPhone podobat iPhonu 5s. I přes náznak pruhů ale mohou na druhé straně být stejné pásky jako u iPhonu 5/5s.

Podle informací by měl iPhone 5se nabídnout 8-megapixelový zadní a 1,2-megapixelový přední fotoaparát, NFC čip pro Apple Pay, A8 procesor a M8 koprocesor a bude umět pořizovat Live Photos. Prodávat by se měl ve všech barevných variantách jako iPhone 6s, tedy i včetně Rose Gold. K představení by mělo dojít už přibližně za dva měsíce na konci března a do prodeje by měl jít během dubna.

4palcovy iPhone 5se
iPhone 5se

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.