Zavřít reklamu

Apple Watch iconPokud chcete mít přesný čas, raději používejte Apple Watch než iPhone. Jablečné hodinky jsou prý daleko přesnější při měření času. Odhalil to technologický viceprezident Applu Kevin Lynch: „Pokud budete na Silvestra čekat na příchod nového roku, nejpřesnější čas budou ukazovat Apple Watch.“ To však může znít jako nesmysl, když vezmeme v potaz, že Apple Watch jsou vázány na iPhone, který poté bere data ze serverů Applu. Lynch však namítl, že Apple má několik triků na to, aby měly Apple Watch čtyřikrát přesnější čas než iPhone.

Apple spravuje několik vlastních časových serverů po celém světě. Lynch říká, že společnost vlastní patnáctivrstvé, jednoúrovňové časové servery, které jsou spojeny s U.S. Naval Observatory, která sídlí ve Washington, D.C. Zde se nachází přesné atomové hodiny, používané ministerstvem obrany. Tyto servery se následně připojí k iPhonu, který data odešle skrze bluetooth do Apple Watch. Komunikace však způsobuje nějaké to zpoždění, a tak se pro přesný čas dělá korekce. „Při navrhování jsme věnovali pozornost co největší přesnosti“, uvedl Lynch.

Apple Watch prý také obsahují křišťálový teplotní oscilátor, který odolá prudkým změnám teploty, aby byly hodinky neuvěřitelně přesné. Apple ručičky v Apple Watch testoval pomocí vysokorychlostní kamery, kde snímek po snímku probíhalo ověření, aby se dosáhlo absolutně nulového zpoždění.

Apple Watch

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.