Zavřít reklamu

iPhone 7 LsA obrazekclanekiPhone je pro Samsung zlatý důl, což je ve výsledku poměrně ironické, když vezmeme v potaz, že pokud jde o smartphony a tablety, jde o dva velké konkurenty. Korejský gigant vyrábí pro Apple různé komponenty a dokonce usiluje i o výrobu budoucích AMOLED displejů pro iPhone 7s, o čemž se začaly objevovat první informace teprve před pár týdny. Jenže jak se zdá, tak v příštím roce, tedy pro iPhone 7 má Samsung smůlu a vyrobí pro iPhone minimum komponent narozdíl od minulých let, což se výrazně projeví na jeho výdělcích.

HSBC totiž ve svém reportu pro investory informovalo, že TSMC bude jedinou společností, která bude mít na starost výrobu procesorů A10, jenž najdeme příští rok v iPhonu 7. Za vše může pravděpodobně letošní chipgate, kdy Samsung procesory měly větší spotřebu, byly vyráběny starší technologií a navíc se více zahřívaly. Ve výsledku nebyly rozdíly tak markantní a Apple ujistil veřejnost, že při běžném používání není rozdíl znát, ale i tak to stačilo, aby se zvedla prvopočáteční vlna nespokojenosti, která poměrně rychle utichla.

V letošním roce se Samsung postaral o 60/ až 70% výroby procesorů A9, což mu pomohlo k nemalým výdělkům. Jenže pro příští rok má Samsung utrum, jelikož TSMC se postará o výrobu všech A10 čipů, stejně jako tomu bylo u procesoru A8, kterým disponuje iPhone 6 a iPhone 6 Plus.

TSMC by měl navíc při výrobě použít integrovanou fan-out čipovou technologii, která pomůže snížit tloušťku a hmotnost iPhonu. Že se Apple opět žene za iPHone s tenčím tělem naznačují i nedávné zprávy, že společnost u iPhonu 7 odstraní 3,5m jack kvůli tenkosti a nahradí jej Lightning konektorem a Bluetooth technologií.

iPhone 7

*zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.