Zavřít reklamu

Vertu_1998-

Společnost Vertu původně uvedl na trhu Nokia v roce 1998, po významných problémech však byla nucena v roce 2012 Vertu prodat privání skupině EQT, která ji dnes prodala činským investorům z fondů Godin Holdings. Cena akvizice nebyla stejně jako při prodeji Nokií v roce 2012 zveřejněna.

Před lety se přitom spekulovalo, že by se Vertu hodilo díky patentům tykajících se safírů také Applu. Ten se však nakonec obešel bez toho, aniž by musel společnost kupovat. Luxusnímu výrobci ručně vyrábených telefonů ze vzácných kůží, safírovými sklíčky a diamanty však Apple přebral část zaměstnanců, se kterými řešil právě safír.

Společnost Vertu má na kontě 450 000 prodaných telefonů, což vzhledem k průměrné ceně 190 000Kč za jeden telefon není vůbec špatný výsledek. Akvizice má za následek také odchod CEO Vertu Massimiliana Poglianiho, který po třech letech odchází z vedení spoelčnosti.

Největším problémem nejen Vertu ale i dalších luxusních telefonů vznikajících pod brandy jako je TAG Heuer nebo Porsche jsou aktualizace software a technologie. Telefony jsou sice vyrobeny z nejluxusnějších materiálů světa a cena těch nejdražších sahá až k osmi milionům korun, ovšem technologicky se jedná o přístroje, které odpovídají modelům jenž se prodávají za ceny okolo pěti až sedmi tisíc korun.

Dnes nejčtenější

.