Zavřít reklamu

V březnu se začalo spekulovat o tom, že někteří výrobci včetně Applu plánují přejít z Gorilla Glass na safírové sklíčka, která budou nejnověji chránit dotykové displeje našich telefonů, tabletů a multimediálních přehrávačů. Nyní COO společnosti Vertu Perry Oosting tyto spekulace potvrdil v rozhovoru pro web Tages Anzeiger, ve kterém potvrdil, že se Apple pokusil o nábor několika zaměstnanců Vertu, kteří měli zkušenosti s výrobou telefonů se safírovým sklíčkem. Nakonec se skutečně nejméně dva bývalí zaměstnanci Vertu připojili k Applu.

Podle Oostinga však Apple nakonec své plány přehodnotil a projekt safírových skel odložil na neurčito. Problém byl v tom, že safírové sklíčka nejsou vhodné pro výrobu v množství, které potřebuje Apple pro své výrobky. Právě britské Vertu které dlouhou dobu vlastnila finská Nokia je jednou z mála společností na trhu mobilních telefonů, která má zkušenosti s použitím safírových sklíček, jenž jsou jednou z dominant luxusních telefonů Vertu. Společnost Corning se samozřejmě o spekulacích dozvěděla a okamžitě vydala zprávu, podle které je Gorilla Glass pro mobilní zařízení lepší než použití safíru.

Společnost věří, že Gorilla Glass nabízí větší sílu, nižší hmotnost a menší náklady na výrobu, které vedou ke snížení výsledné ceny. Apple se tedy o safír skutečně zajímal a byl oblastí intenzivního zájmu společnosti, která se však nakonec rozhodla, že daný materiál prozatím nevyužije.

corning-gorilla-glass-3

*Zdroj: Tages Anzeiger

Dnes nejčtenější

.