Zavřít reklamu

TouchOne Keyboard iconUž od dob, kdy se zrodil nápad chytrých hodinek si klademe dvě zásadní otázky – kdy jak na nich půjde (nějakým logickým způsobem) psát? A nutno říct, že odpověď je tu. Jmenuje se TouchOne Keyboard a jedná se o aplikaci. Musím uznat, že je skutečně revoluční. Navíc způsob, který přináší, vypadá velice pohodlně a působí snadno použitelně. Pojďme se tedy podívat, jak možná do budoucna bude tato funkce vyřešena. Snad se toho brzy chytnou i velcí vývojáři a aplikace nezůstane jen Indie záležitostí.

Elegantní a působivý způsob, jak přivést psaní na chytré hodinky. Tak nějak bych nazval aplikaci TouchOne Keyboard, která dost možná kompletně „překope“ způsob ovládání wearables. Aplikace funguje na obou typech chytrých hodinek, tedy na kruhových i na čtercových. Teď to zásadní – k psaní se používají rámečky kolem displeje, u kterých se objeví nový rámeček, konkrétně s písmeny, které jsou uskupeny jako v případě starých tlačítkových telefonů. Pro ty z nás, kteří pamatují psaní před prvním iPhonem, nic nového. Zkrátka osm skupin s písmeny.

TouchOne Keyboard

Firma TouchOne již pověsila svůj projekt na Kickstarter a chystají nasbírat 10 tisíc australských dolarů, přičemž zatím jsou zhruba na třech. Pánové z TouchOne dokonce doma v Austrálii vyhráli CeBIT ocenění za svůj projekt TouchOne Keyboard. Ovšem není všechno zlato, co se třpytí. Android Wear ani watchOS nepodporují klávesnice třetích stran, zatím. TouchOne se tedy musí dohodnout například s vývojáři Facebook Messengeru, aby jim dovolili implementovat jejich klávesnici do aplikace.

*Zdroj: Wareable

Dnes nejčtenější

.