Zavřít reklamu

whatsappTrvalo neuvěřitelně dlouho, než Apple povolil vývojářům naprogramovat aplikace tak, aby uživatel mohl rychle reagovat na zprávy například přímo z uzamčené obrazovky nebo z notifikace, aniž by musel přímo do konkrétní aplikace. Původně s touto funkcí přišel v iOS 8, kde ji ale povolil jen pro svou aplikaci Zprávy, tedy pro iMessage a SMS. Vývojáři pak dostali příležitost až s iOS 9, jenže i tak nezískali takovou pravomoc, jakou měl Apple, což je pochopitelné, jelikož se jedná o iOS ne o Android, kde si aplikace dělají co chtějí a mnohdy i více, než samotný systém.

První s rychlými odpověďmi přímo z uzamčené obrazovky nebo notifikačního centra přišel letos v létě Twitter. Nyní díky iOS 9.1 se dočkal této funkce i populární WhatsApp, který patří Facebooku. Jak můžete vidět na snímcích níže, funkce funguje naprosto stejně jako při rychlé reakci u Zpráv. Animace pro vyvolání okna, kde můžete odepsat je naprosto plynulá, tudíž je radost ji používat.

Vzhledem k tomu, že se této novinky dočkal WhatsApp, tak je velice pravděpodobné, že se jí brzo dočká i Facebook Messenger. Ten prozatím nově nabízí jen možnost odpověď zdviženým palcem nebo ztlumit konverzaci, aby vám nechodila upozornění. Velice brzy by se ale mohla objevit nabídka pro rychle odepisování úplně stejně jako právě nyní u WhatsApp.

WhatsApp 1
WhatsApp 2
WhatsApp 3

Dnes nejčtenější

.