Zavřít reklamu

iPhone 7Do představení iPhonu 6s zbývají jen něco přes dva dny a v podstatě už všichni víme, jak bude nový iPhone vypadat a co nabídne. Samozřejmě nás stále může Apple něčím mile nebo nemile překvapit. Analytik Ming-Chi Kuo z KGI už podle své ví přesně, čím iPhone 6s bude disponovat a proto se už zaměřuje na iPhone 7. Kuo má své zdroje uvnitř Applu, kteří mu práv prozradili jednu zajímavou, ale pro zákazníky trochu nemilou informaci. Další generace iPhonu, která by měla nést označení iPhone 7, bude prý ještě tenčí, než ta současná a to dokonce tak, že bude tenká jako iPod touch.

Apple je pravděpodobně nespokojený, že tento rok bude iPhone 6s o 0,2mm silnější kvůli Force Touch displeji, což se vymyká téměř každoročnímu trendu ztenčování. Jen pro srovnání, iPod touch má tloušťku 6 a 6,5mm, zatímco současný iPhone 6 a 6 Plus mají 6,9 respektive 7,1mm.

Příští generace iPhonu by samozřejmě měla po vzoru tohoto roku nabídnout Force Touch displej, jelikož Apple dodavatelé investovali do vývoje těchto speciálních panelů, aby je mohli zdokonalovat a možná i ztenčovat.

Už dříve jsme vás informovali o tom, že Apple se iPhonem 7 vrátí zpět k technologii glass-on-glass, díky které by mohl iPhone 7 disponovat displejem bez rámečku. Jenže pokud chce Apple opravdu ztenčovat tělo telefonu, tak tuto technologii pravděpodobně nepoužije. Současná In-cell technologie má svá omezení v oblasti vysokého rozlišení, ale KGI neočekává, že by Apple chtěl nabídnout například 4K displej a právě proto zůstane u straší technologie. In-cell totiž nabízí výhody v oblasti ztenčování těla, jelikož senzory pro snímání doteků se mohou integrovat do LCD, díky čemuž může být dosažena maximální tenkost zařízení. Právě to by pomohlo dostat se na 6-6,5mm.

iPhone 7

*zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.