Zavřít reklamu

Apple TV logo
Už o pár dní uvidíme nový iPhone s viacerými novinkami, no tým hlavným lákadlom večera bude nová Apple TV, ktorá prinesie naozaj obrovskú porciu noviniek, ktoré sa tiahnu od hardvéru cez dizajn až po funkcie, takže Apple TV bude naozaj nabitá inováciami oproti predošlej generácii. Nie je sa ale čomu čudovať, Apple aktualizoval svoj set-top box naposledy pred tromi rokmi a za ten čas ho stihla predbehnúť všetka konkurencia, takže Apple TV bola na tom celkom zle oproti konkurencii – čo potvrdzuje aj štatistika predajov a popularity set-top boxov v USA (kde je dostupná väčšina obsahu pre Apple TV). Ale zmena je na dosah a uvidíme ju už 9.9.2015. A čo môžeme čakať?

V prvom rade, jednou z najdôležitejších noviniek bude takmer univerzálne prepojenie so Siri, čomu napovedá aj pozvánka na tohtoročný iPhone event. Digitálna asistentka bude potrebovať nový ovládač Apple Remote s mikrofónom. Po dizajnovej stránke dôjde k istým zmenám a to nielen vo vzhľade, ale aj v konektivite a funkciách. Nový ovládač bude totiž obsahovať pohybové senzory ako akcelerometer a gyroskop, ktoré budú slúžiť špeciálne na hranie závodných hier alebo aj na hranie tenisu. Pribudne mikrofón a zároveň zmizne infračervený snímač – nový ovládať sa bude pripájať k Apple TV pomocou Bluetooth rozhrania. Naďalej však bude potrebovať mincové batérie.

Apple-TV-Peer-to-Peer-AirPlay

Nová Apple TV by mala slúžiť ako konkurencia pre PlayStation a Xbox, ale tu je otázne, či bude mať snaha Applu nejaký úspech. Bavil som sa totiž o popularite hier medzi mladými s ľuďmi, ktorí sa v tejto oblasti špecializujú a vraveli mi, že momentálne majú deti záujem skôr o hry s vysokokvalitnou grafikou, čo sa o Angry Birds zrovna povedať nedá. Na druhú stranu, Apple TV bude mať grafický výkon na úrovni Xboxu 360 alebo PS3, takže záujem by tu mohol byť, zvlášt u ľudí, ktorí hľadajú kvalitnú grafiku za nižšie peniaze. Kvôli hrám bude Apple TV podporovať ovládače od výrobcov tretích strán, pričom tieto ovládače budú musieť mať certifikát MFi, alebo v tomto prípade MFTV.

Základný ovládač však bude slúžiť len na základné možnosti. Bude slúžiť na ovládanie zariadenia ako takého a pribudne uňho tlačidlo pre zapnutie Siri. Zaujímavé je, že Siri je jednou z najdôležitejších zložiek, ak nie najdôležitejšou, u novej Apple TV a prakticky všetko bude možné ovládať s pomocou digitálnej asistentky. Dalo by sa teda povedať, že Siri po štyroch rokoch našla svoj nový domov. A presne tak isto sa volá ďalšie nové tlačidlo na ovládači, tlačidlo Domov alias Home Button.

Apple TV

*Zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.