Zavřít reklamu

iphone-infogear
Možná si většina Apple fanoušků myslí, že právě jablečná společnost přišla s populárním „i“ před každým názvem svého produktu, které se stalo tak populární a charakteristické. Jenže to není tak úplně pravda, jelikož první telefon, který se jmenoval iPhone dorazil na trh už v roce 1998 a až o 9 let později představil svůj iPhone také Apple.

První telefon nazývající se iPhone byl totiž od společnosti Cisco, která je i v současnosti velkým hráčem na poli síťových prvků, a právě v roce 1998 získala společnost Infogear, která představila úplně první iPhone na světě s dotykovou obrazovkou. Díky akvizici se z Infogear stala součást Cisca a proto se také iPhone stal produktem společnosti Cisco. Zajímavostí také je, že Infogear představil svůj první iPhone ve stejném roce, kdy Apple představil první iMac, tedy počítač, na kterém už opět pracoval Steve Jobs po svém návratu do Applu a na začátku jeho názvu použil poprvé slavné „i.“

iphone-infogear

Nicméně vývoj iPhonu společnosti Cisco pokračoval, což můžete vidět na fotografiích níže a vlastně se z něho stal mobilní telefon podobný těm dnešním. Jenže po nějaké době už přestala společnost Cisco iPhone prodávat a příležitosti se chopil Apple. Možná vám teď vrtá hlavou, jak je možné, že Apple mohl použít název iPhone, když jej měla vlastně pro téměř stejný produkt společnost Cisco. Háček byl v tom, že Cisco už tento název nepoužíval a Apple jej tedy mohl využít.

Nakonec ale název iPhone vedl k soudnímu sporu obou společností, kde Cisco fotografií, kterou můžete vidět níže, dokazovalo, že stále název iPhone používá. Spor nakonec dopadl tak, že se obě společnosti dohodly na vzájemné spolupráci při využívání názvu iPhone u nějaké budoucího produktu. Všichni ale víme, že tento slib nakonec splněn vůbec nebyl a Apple představuje jen vlastní iPhony, na kterých s žádnou jinou společnosti nespolupracuje.

cisco-iphone-box

A ještě několik dalších fotografií iPhonu od Cisca:

iphone-infogear-cisco
iphone-cisco-old
iphone-linksys

Dnes nejčtenější

.