Zavřít reklamu

Znaps USB-C icon
Pamatujete si na článek o Znaps, který jsme přibližně před měsícem? Vychytávka má obrosvky pozitivní ohlas a to díky skvělu nápadu, se kterým společnost přišla.  Znaps totiž funguje na pricipu jako MagSafe, který můžete znát z MacBooku. Stačí totiž napájecí kabel jednoduše pomocí magnetu připojit ke konektoru a už nabíjíte. Když omylem o kabel zavadíte, tak nevytrhnete kabel i s konektorem z MacBooku, ale jen se legantně odpojí a nemáte tak celý notebook pomalu na vyhození.

Tvůrci Znaps si řekli, že něco podobného by bylo skvělé také u chytrých telefonů, a tak vymysleli geniální pomůcku, která vše vyřeší. Stačí na konec kabelu připojit speciální koncovku a do telefonu zastrčit USB nebo Lightning koncovku. Mezi těmito dvěma částmi je magnet, pomocí kterého snadno telefon ke kabelu připojít a nabíjíte. Jednoduché, geniální a hlavně levné. Kompletní balení pro jeden telefon a kabel stojí totiž pouhých $9.

Znaps je tak úspěšný, že se výrobci rozhodli svou nabídku rozšířit. S 12″ Retina MacBookem přišlo mnoho omezení, mezi kterými je i absence MagSafe konektoru, což spousta uživatelů vzala dost nelibě. Jenže zdá se, že Znaps dokáže vyřešit i tento problém. Nově totiž nabízí řešení pro nejnovější USB-C konektor, které můžete použít u Retina MacBooku a udělat si tak z USB-C MagSafe. Má to samozřejmě tu nevýhodu, že pokud do USB-C budete chtít cokoli zasunout, musíte z konektoru Znaps koncovku vytáhnout. Retina MacBook je však cílen především na bezdrátovou komunikaci a přenos souborů a ani já ke svému MacBooku Air nepřipojuju pomalu nic jiného, než napíjecí kabel, tudíž si myslím, že ani většina uživatelů k Retina MacBooku nic jiného přiliš často připojovat nebudou a když už, tak Znaps koncovku z USB-C snadno vytáhnout.

Znaps USB-C
11825021_387487844773544_4468529941292037882_n

Dnes nejčtenější

.