Zavřít reklamu

Apple Music iconViceprezident internetového softwaru a služeb, Eddy Cue, odhalil ve svém rozhovoru s USA Today, že hudební streamovací služba Apple Music má za více než měsíc už 11 milionů odběratelů, kteří službu zkoušejí v jejím tříměsíčním neplaceném období. Ze zmíněného počtu odběratelů jsou 2 miliony zaregistrováni v rodinném plánu, za který budou po skončení zkušební doby platit 8,99 €, zatímco za individuální plán budou předplatitelé platit 5,99 €. 

Cue samozřejmě během rozhovoru nezapomněl poznamenat, že jsou z čísel nadšení, a že je nečekané, že dva miliony uživatelů si vybrali rodinný plán až pro šest osob. Během rozhovoru ještě umínil, že se Apple snaží vyřešit všechny chyby spojené se službou tak rychle, jak je to jen možné a vždy přispěchá na pomoc s novou aktualizací. Cue se tak snažil reagovat především na stížnosti uživatelů, které se objevily ihned po spuštění Apple Music 30. června.

Oficiální oznámení ohledně milníku 11 milionů uživatelů využívající Apple Music je poměrně v souladu s 10 miliony, které oznámila společnost HITS Daily Double minulý měsíc. Ta totiž vyhodnocovala statistiky na základě svých zdrojů a jak se zdá, tak nejsou úplně špatné, jelikož společnost byla se svým odhadem poměrně blízko k oficiálnímu číslu.

Eddy Cue ještě k poznámce o Apple Music doplnil, že App Store zaznamenal v červenci tohoto roku rekord v počtu provedených transakcí, jelikož uživatelé utratili za jeden měsíc 1,7 miliardy dolarů. Cue poznamenal, že rekord byl způsoben zejména díky silnému výkonu v Číně, což jen potvrzuje, že Čína je pro Apple nesmírně důležitá. Apple od roku 2008, kdy byl Apple Store spuštěn, vyplatil vývojářům už 33 miliard dolarů za aplikace a hry.

Apple Music banner

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.