Zavřít reklamu

iPhone broken - iconVo svete a obzvlášť potom v USA sa mohli spoločnosti stretnúť s množstvom prípadov, kedy ich žaloval nespokojný zákazník. Ani Apple nie je výjimkou a aj keď niektoré súdne spory sú celkom odôvodnené, ten najnovší stráca význam. Najnovšie totiž Apple obvinila istá žena z Texasu, Joanne McRight, ktorá viní Apple za to, že iPhone, ktorý dostala vrámci AppleCare+ za doplatok 50 dolárov, nevyzerá ako nový. Apple však na svojej stránke uvádza, že vymenené zariadenia majú vyzerať ako nové a spoločnosť podľa nej porušila zmluvu.

Lenže pani Joanne má veľmi nešikovné ruky a má „šťastie“ na to, že jej iPhone pravidelne padá a rozbije sa jej displej. Pani si kúpila svoj iPhone 5 v roku 2012, samozrejme aj s balíčkom AppleCare+ a keď jej mobil padol na zem, rozbil sa displej. Za výmenu zariadenia zaplatila 49 dolárov, lenže náhradné zariadenie jej vydržalo tiež zhruba rok, potom jej aj to padlo a znovu ho za doplatok 49 dolárov nechala vymeniť za nový kus. Šťastie sa na ňu neusmialo ani minulý rok, kedy si kúpila novší model a aj ten rozbila, takže za jeho výmenu zaplatila 79 dolárov. Teraz žaluje Apple za to, že zariadenia, ktoré dostala vrámci AppleCare+, nespĺňajú štandard, ktorý Apple propagoval.

A čo vlastne Apple uvádza v popise AppleCare+? „Apple buď (a) bezplatne opraví zariadenie s použitím nových alebo repasovaných dielov, ktoré sú ekvivalentné k novým súčiastkam po stránke výkonu a spoľahlivosti alebo (b) vymení zariadenie za produkt, ktorý je nový alebo ekvivalentný k novému po stránke výkonu a spoľahlivosti a je aspoň funkčne ekvivalentný k pôvodnému produktu.“ To znamená, že užívatelia nemusia za príplatok dostať úplne nové zariadenie, ale môžu dostať aj repasované zariadenie alebo komponenty zo zariadení, ktoré mu boli odovzdané. Žena z Texasu si ale zrejme neprečítala celé podmienky, keďže žaluje Apple za to, že za príplatok vo výške 49 dolárov, čo je v USA mimochodom cena iPodu shuffle, nedostala úplne nový iPhone ale len repasovaný model, ktorý je podľa jej slov horší než nový. Uvidíme ako dopadne tento súdny spor. Pokiaľ sa Apple naozaj dostane pred súd, právnici by jej mohli odporučiť, aby si kúpila ochranný obal – niektoré z nich sú naozaj lacné a do budúcna jej ušetria desiatky dolárov.

applecare+

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.