Zavřít reklamu

MB829
Ne každému může sedět styl Magic Mouse dodávané k iMacu. Přeci jen, jako velká řádka produktů Apple je originální. Myš byla poprvé světu představena roku 2009 a strhla na sebe velkou vlnu kritiky, jak už to tak u originálních produktů bývá. Dnes se podíváme na pětici bezdrátových myší, které jsou kompatibilní s Mac OS X, a po kterých můžete sáhnout, pokud se vám zkrátka s Magic Mouse nepracuje podle vašich představ.

 

Razer Orochi: Na hraní a na to ostatní

Firmu Razer známe pro jejich zaměření v herním příslušenství. Dá se říci, že jsou mistři ve svém oboru. Pochopitelně herní příslušenství neznamená jenom myši, ale například i herní headsety. Razer dokonce vydal i chytrý náramek, o kterém jsem také informovali. Myš Razer Orochi, umí přesně to, na co se jablečná myš nehodí a to je hraní her. V jisté konfiguraci si na Macu užijete pořádnou herní smršť, a právě pro to je Razer Orochi, jako dělaná. Je univerzální, takže padne dobře levákům i pravákům a najdete na ní až 7 talčítek. Připojuje se přes Bluetooth 3.0 a pro šetření energi se dá i vypnout. Obsahuje dvě klasické AA baterie. Koupit si ji můžete za cenu 1 899 Kč zde.

razer-orochi-2013-gallery-1

 

HP X7500: Ergonomní a stylová

Kdo už někdy měl tu čest pracovat s myší Hewlett-Packard, musí uznat, že kvalita je cítit s každým pohybem. Ergonomická pracovní myš HP X7500 má 5 tlačítek, což nevylučuje ani občasné hraní her. Vůbec se nemusíte bát, že by vám kabel ukrajoval místo na stole, protože tahle myš je také bezdrátová a stejně, jako předešlá myš od Razeru také bez USB přijímače. Spojí se s vaším počítačem nebo Macem přes Bluetooth. Dosah Bluetooth signálu je 10 metrů a nabíjí se dvěma AA bateriemi. Koupit si ji můžete za 999 Kč zde.

H6P45AA-ABB_1_1560x1144

Logitech T630: Vítejte v Plochozemí

Myš Logitech T630 je asi nejzajímavější ze všech pěti, protože především vůbec myš nepřipomíná. Dlouho jsem přemýšlel na co by tahle myš mohla být dobrá. Na hraní her jsem to moc neviděl. A pak mě napadlo, tahle myš by mohla být užitečná pokud máte ultrabook, třeba Macbook Air a nevystačíte si s touchpadem. Je totiž extrémně malá – na šířku 5 cm a na hloubku 7,5 cm a vejde se tedy klidně i do kapsy. Pochopitelně je bezdrátová, ale jako jediná má akumulátor, který se nabíjí USB kabelem. Klasicky se spojí s počítačem přes Bluetooth a díky technologii Easy-Switch můžete rychle měnit mezi počítači, na kterých s myší právě pracujete. Na plné nabití vydrží zhruba 10 dnů. Celá její plocha je dotyková a připomíná proto spíše touchpad, nežli klasickou myš. Zakoupit si ji můžete za  1 989 Kč zde.

B00DR8LA6U_t630_popup

Logitech MX Anywhere 2: Stylem do terénu

Pokud se musíte často přecházet mezi místy, kde nemáte moc místa a musíte se přizpůsobit, tak tato myš je přímo pro vás. Myš zastává svému jménu, můžete ji používat kdekoliv, protože se dokáže pohybovat  téměř na každém povrchu. Bát se nemusíte ani na skle, kde většina myší moc nechce pracovat. V balení dostanete i malý USB přijímač, který může celou dobu zůstat v Macbooku nebo Macu, ale pokud máte novější verzi Mac OS X, tak si myš vystačí s Bluetooth. Když se myš vybije, lze dobít Micro USB kabelem, takže nebudete muset každý měsíc dokupovat baterky. Myš je velice malých rozměrů, takže se skvěle hodí spíše k Macbooku, než ke klasickému Macu. Koupit si ji můžete za ­ $79 zde.

logitech-mx-anywhere-2-press

Microsoft Designer Bluetooth Mouse: Vydrží půl roku

Myš má jednu zajímavost, které si všimne zřejmě každý – vypadá jako Apple Magic Mouse. Je sice tmavě šedé, až černé  barvy, ale jinak, jako by ji z oka vypadla. Myš klidně dokáže fungovat 6 měsíců na jedny baterie. Připojí se klasicky přes Bluetooth. Dokáže také fungovat na velké škále povrchů. Je rozhodně stylově zaměřená, takový ten netypický styl myší, jaký dělá právě Microsoft. Nezalekněte se loga Microsoft, myš je plně kompatibilní s OS X, ale i s Windows, pochopitelně. Dále pak zaujme cena, Microsoft Designer Bluetooth Mouse je nejlevnější v naší pětici. Myš si můžete zakoupit za $29 zde.

designer-bluetooth-240315

Dnes nejčtenější

.