Zavřít reklamu

awclanokPorovnávaní modelov Apple Watch o váhe či odolnosti proti poškrabaniu sklíčka bolo naozaj mnoho. Najnovšie sledovanie rozdielov sa ale týkalo najmä modelov Apple Watch Sport, ktoré disponujú sklom Ion-X Glass a modelov so zafírovým sklom. Teraz sa však pozorovanie sústredilo na to, akú čitateľnosť a ako odráža svetlo daný displej na priamom svetle. Nová správa od DisplayMate však prekvapivo preukázala, že práve najlacnejšia verzia Apple Watch, teda model Sport, ponúka lepšiu čitateľnosť displeja ako vyššie a drahšie modely so zafírovým sklíčkom.

DisplayMate však poukazuje na to, že obe modely disponujú rovnakým OLED displejom ktorý sa nachádza pod sklíčkami, ktoré majú vplyv na to, aký je výsledný kontrast a obraz na priamom svetle. Stručne povedané, zafírové sklo odráža o 74% viac okolitého svetla ako Ion-X Glass. Avšak v tmavom prostredí sa displeje chovajú rovnako vzhľadom na nízku úroveň svetla, ktorá nedovoľuje takú reflexiu displejov ako na priamom svetle.

DisplayMate_Photo_28_800-800x487
Apple Watch Sport na pravej strane s Ion-X Glass a na ľavej strane Apple Watch so zafírovým sklom

Samotné testovanie začínalo pri úplnej tme, takže 0 luxov, no následne sa zvyšovala hladina osvetlenia vo fázach, pričom sa DisplayMate snažili objaviť kontrastný pomer každej obrazovky pod čoraz silnejším svetlom. Oba displeje boli nastavené na maximálnu hodnotu jasu, teda 100%. Pri bežnom svetle vo vnútri, asi 500 luxov, spadlo nastavenie kontrastu zo 100 na 64% v prípade Ion-X Glass a v prípade zafíru to bolo zo 100 na 38%. V miernom vonkajšom osvetlení, teda v tieni alebo skôr pri zatiahnutej oblohe počas dňa pomer klesol pre Ion-X Glass na 17 a pri zafíre na 10. Samozrejme aj pri plnom žiarení slnka poklesli hodnoty kontrastu displeja na 3 v prípade Ion-X Glass a pri zafírovom skle na hodnotu 2. Na tomto pozorovaní je pomerne vidieť, ako je vo svetelných podmienkach lacnejší model, teda Apple Watch Sport lepší, pokiaľ ide o čitateľnosť na dennom svetle.

Práve tieto dve veci, vyššia odrážavosť a menšia priepustnosť svetla, boli spomenuté ako výzvy pre samotný Apple počas neúspešnej spolupráce s GT Advanced Technologies na výrobu zafírového skla pre iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Avšak nedávne pokroky v technológii výroby samotného zafírového sklíčka môžu prekonať spomínané komplikácie. Budúce generácie produktov budú môcť ponúkať zafír, ktorý má lepšie vlastnosti a pozorovacie uhly so zachovaním kvalít a najmä vysokej odolnosti proti poškrabaniu.

sdasdsadsad

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.