Zavřít reklamu

watchOSPo boku nového iOS 9 a OS X El Capitan nesmělo chybět představení watchOS 2, tedy zcela nové verze pro hodinky Apple Watch. Nový watchOS 2 obsahuje několik novinek a je více otevřeným vývojářům a jejich aplikacím třetích stran. Kevin Lynch, který nový watchOS 2 představoval, ukázal několik novinek v podobě přizpůsobení vzhledu a podpory pro rozšíření tzv. Complications, tedy informací z aplikací na obrazovce, kde se ukazuje ciferník.

 
Právě Complications nově získaly podporu pro vývojáře, a tak každá aplikace pro watchOS 2 může podporovat malé náhledy nejdůležitější informací, které si uživatel přidá k ciferníku. Ciferníky však prošly ještě další změnou. Doposud si bylo možné vybrat z poměrně velké nabídky, která však byla omezena pouze tím, co nabídl Apple. To se nyní mění, jelikož jako pozadí pro ciferník si můžete zvolit jakoukoliv fotografii z vašeho alba. Kromě toho Apple nabídku ve WatchOS 2 rozšířil o animovaná pozadí, která vypadají opravdu dobře, ale pravděpodobně se podepíší na výdrži hodinek.
 
Další novinkou je překlápění displeje obrazu na šířku. Funkce ale nefunguje jako v iOS. Překlápění je omezeno pouze na aplikaci budíku, a tak si můžete večer hodinky položit displejem k sobě na noční stolek a ráno vás probudí. Tlačítko a korunku na horní straně použijete pro odložení nebo zastavení budíku.
 
Menšími novinkami je například možnost přidávat si přátele do oblíbených, které vyvoláte gestem, vylepšení kvality hovorů přes Apple Watch, přizpůsobení barev pro náčrtky, které můžete odeslat přátelům, odepisování na email přímo z aplikace Mail na hodinkách, možnost použít Siri pro začátek a ukončení vašeho tréninku v aplikaci Workout, sdílení informací z aplikace Activity a Workout na Facebook, Twitter a do iMessage.
 
Apple se ve watchOS zaměřil také na vylepšení Siri. Je známo, že Siri na hodinkách je dosti ořezaná oproti iPhonu. Apple ale přidal několik příkazů jako například příkaz pro náhled aplikací (tzv. Glances) nebo pro ovládání HomeKit příslušenství z vašeho zápěstí, díky kterému můžete zhasínat světla, ovládat topení a mnoho dalšího, co vám HomeKit příslušenství dovolí.
 
Systém watchOs 2 bude již dnes po skončení WWDC dostupný pro vývojáře. Mezi věřejnost by měl dorazi na podzim tohoto roku.
 
 

Dnes nejčtenější

.