Zavřít reklamu

chrome-logo
Google společně s Adobe zapracoval na vylepšení prohlížeče Chrome a nově se snaží notebookům trochu ušetřit výdrž baterie. Nová funkce si totiž klade za cíl detekovat Flash obsah na stránce, který vzápětí pozastaví a nebude jej zbytečně přehrávat. Tím samozřejmě ušetří jen malý zlomek baterie, ale při pravidelném navštěvování webů plných Flash obsahu se ve finále výsledek projeví a výdrž baterie by se měla zlepšit.

Novinka je inteligentní, protože automaticky pozastaví jen nedůležitý obsah. Prvky jako video nebo hry budou samozřejmě bezproblémově spuštěny, ale pozastaveny by mohly být například některé animované reklamy a podobně. Pokud se ale stane, že Chrome pozastaví něco, co chcete vidět, stačí na prvek kliknout a Flash se okamžitě aktivuje. Úplně stejnou funkci už nějakou dobu známe ze Safari pro OS X, který je mnohem úspornější, než Google Chrome.

Funkce jako defaultní je prozatím k dispozici jen v beta verzi Chromu, ale společnost oznámila, že se brzy dostane i do plné verze prohlížeče s následujícím updatem. V současné verzi je možné si ji aktivovat přímo v Nastavení –> Zobrazit rozšířená nastavení… –> Nastavení obsahu… –> Pluginy (viz obrázek).

Snímek obrazovky 2015-06-05 v 0.34.28

Snímek obrazovky 2015-06-05 v 0.49.08
*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.