Zavřít reklamu

Wi-Fi_iconV podstatě od vydání nejnovější verze OS X, si uživatelé stěžují na problémy s Wi-Fi připojením a i přesto, že Apple jen krátce po vydání Yosemite vydal také opravný update, množství lidí má problémy do dnes. Stěžují si nejen uživatelé, ale také vývojářská komunita, která řešila nejen to, že mnohdy Wi-Fi nefunguje vůbec, ale také rapidní ztráty signálu a pokles výkonu.

Nejnovější, teprve včera vydaná beta verze OS X 10.10.4 se však vrátila ke starším procesům, které se staraly o Wi-Fi připojení v dřívějších verzích operačního systému OS X a zdá se, že drtivá většina uživatelů, kteří mají nyní problémy, bude zachráněna. Škoda, že Apple za pár dní představí OS X 10.11 a problémy s Wi-Fi vyřešil po roce. Problémy s Wi-Fi připojením způsoboval proces discoveryd, který používá právě Yosemite, ten však obsahuje závažné chyby, díky kterým Wi-Fi nefungovala buď vůbec nebo s problémy. Apple se rok snažil Discoveryd proces opravit a po roce zjistil že to asi nepůjde a do nejnovější beta verze OS X 10.10.4 Yosemite vrátil původní proces DNSResponder, který by měl celou situaci zachránit.

Discoveryd způsoboval náhodné pády, duplicitní názvy sítí a mnoho dalších chyb, tykajících se Wi-Fi připojení. Celkem vtipné je, že Apple po roce nakonec použil stejnou opravu, s jakou přišli vývojáři již pár dní po vydání Yosemite, tedy nahrazením nového procesu Discoveryd za starší DNSresponder. Je záhadou, proč se Apple snažil tento funkční proces nahradit novým a trvalo mu rok, než pochopil, že nový proces zkrátka nefunguje a fungovat se mu ani nechce. Nyní tedy již jen stačí čekat na vydání OS X 10.10.4 pro veřejnost.

screen-shot-2015-05-26-at-3-56-16-pm

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.