Zavřít reklamu

Snímek obrazovky 2015-03-26 v 21.58.25V niekoľkých posledných rokoch sme mohli vo svete smartfónov zažívať len evolučné zmeny, ktoré veľkú väčšinu verejnosti príliš nezaujímali. Ľady sa začali pomaly prelomovať len nedávno, kedy boli predstavené prvé zahnuté telefóny v podobe LG G Flex a Samsung Galaxy Round. Dá sa povedať, že najväčšou evolučno-revolučnou zmenou za posledné roky bol nedávno predstavený Samsung Galaxy S6 Edge, ktorý sa stal vôbec prvým telefónom, ktorý disponuje dislejom až na troch stranách svojho tela.

Ak by všetko napredovalo takým štýlom ako je tomu teraz, pokojne by sa mohlo stať, že revolúcia príde už čoskoro. Výrobcovia ako LG či Samsung podľa zákulisných informácií intenzívne pracujú na niečom, čo by konečne prinieslo revolúciu do tohto, dá sa povedať, stagnujúceho segmentu. Títo ázijský giganti by mali už na budúci rok predstaviť prvé ohybné telefóny. Nemalo by sa jednať o zariadenia typu G Flex a podobné. Malo by ísť o smartfóny, ktoré by boli kompletne ohybné, čo znamená, že by si ich mohol užívateľ poskladať akoby sám chcel. Spoločnosť Samsung už s takouto myšlienkou „koketovala“ v priebehu roku 2013. Vtedy plánovala spustiť výrobu skladacích displejov už na rok 2015, no zatiaľ sa tak nestalo. Smartfóny, ktoré by disponovali skladacím displejom by mohli mať uhlopriečku podobne veľkú ako to majú dnešné tablety a pritom by boli jednoducho prenosné, pretože by sa dali poskladať do veľkosti súčasných telefónov. S výrobou takýchto smartfónov by už v blízkej dobe nemal byť problém nakoľko už existujú aj ohýbateľné batérie. Pripomeňme si, že vôbec prvý ohybný displej bol predstavený spoločnosťou Sony už v roku 2010.

2245459_rolovatelny-displej-v-podani-lg-zdroj-lg

Na druhú stranu spoločnosť LG pracuje s myšlienkou priehladných displejov. V priebehu minulého roku táto spoločnosť predstavila 18 palcovú priehľadnú obrazovku, ktorú v prípade potreby môžete zrolovať ako kus plátna. Firma sa nedávno taktiež pochválila svojim transparentným displejom a nenápadne naznačila, že práve týmto smerom sa chce v najbližšej dobe uberať. Vďaka takýmto typom obrazoviek by sme mohli vidieť virtuálny obsah, no zároveň by sme nestratili kontakt so skutočným svetom. Podobné vymoženosti si už pred časom našli uplatnenie napríklad v bojových stíhačkách alebo niektorých luxusných automobiloch. Pred finálnym spustením produkcie takýchto displejov musí juhokórejská spoločnosť LG vyriešiť ešte niekoľko problémov, ktoré sa týkajú samotného výrobného pocesu. Preto by sme takéto zariadenia od LG nemali očakávať tento rok, no je dosť možné, že v časovom horizonte 1 až 3 rokov sa zariadení s týmto typom displeja určite dočkáme.

*Zdroj: businesskorea.co.uk

Dnes nejčtenější

.