Zavřít reklamu

geekbench-iconApple v pondělí kromě představení zbrusu nového MacBooku s Retina displejem aktualizoval i své stávající modely MacBooku Pro a MacBooku Air, jenž byly okamžitě k prodeji. U modelu Pro byly aktualizované pouze modely s 13″ uhlopříčkou displeje, ty dostaly rychlejší SSD disk, rychlejší paměť RAM a nejnovější řadu procesorů od Intelu s vylepšenou grafikou a vyšším výkonem. Kromě toho dostal MacBook Pro nový beztlačítkový trackpad, tedy stejný, jako má nový 12″ MacBook. 

Na serveru Geekbench se dnes objevily testy včera aktualizovaných notebooků od Applu. Ovšem pokud porovnáte výsledky testů MacBooků z tohoto roku a z minulého, tak zjistíte, že se modely příliš neliší a výsledky jsou v podstatě srovnatelné. MacBook Pro s 13″ uhlopříčkou a s procesorem Intel Core i5 o taktu 2,7 GHz získal v testu single-core 3043 bodů a v multi-core pak 6448. Jen pro srovnání model z minulého roku, tedy MacBook Pro mid-2014 získal v testu single-core 3056 a v multi-core 6554, tedy ještě o maličko více, než novější model.

MacBook-Pro-Benchmark-2015

Nenovější 11″ MacBook Air s úsporným procesorem Intel Core i5 o taktu 1,6 GHz má také v podstatě srovnatelné výsledky, jako jeho loňský předchůdce. S výsledkem 2753 single-core a 5486 multi-core, které v testu získal, o něco málo předběhl model z minulého roku. Ten totiž získal v testu single-core 2430 a v multi-core pak 5291 bodů. MacBook Air s 13″ uhlopříčkou displeje pak získal bodů o něco méně, na výsledky se můžete podívat zde.

MacBook-Air-Benchmark-2015

Tvůrci Geekbench však tvrdí, že novém MacBooku Air a MacBooku Pro je o něco plynulejší nový systém OS X Yosemite. Také bylo provedeno prozatím málo testů aktualizovaných jablečných notebooků, a tak musíme počkat na další testy. Testy se navíc týkají procesorů vsazených do těchto modelů a právě ty jsou vylepšeny především v oblasti úspory, a tak výkon je jen o něco málo lepší, ovšem výdrž na baterii na MacBooku Pro stoupla na 10 hodin, tudíž s notebook nyní vydržíte bez adaptéru celý den, což je příjemné.Nové MacBooky Air a Pro získali také rychlejší disk a vylepšenou grafiku, která by nyní měla být až o 40% rychlejší, než předchozí. Na to se však výše uvedené testy nezaměřují a právě v tomto jsou nové MacBooky o něco více lepší, než jejich loňský předchůdce. Na testy si tedy budeme muset ještě chvíli počkat, ale pravděpodobnš budou co nevidět.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.