Zavřít reklamu

Apple 2015Šťastný nový rok! Keď už ste odpálili všetku tú pyrotechniku a popriali úspechy v novom roku vašim blízkym, je čas, aby ste spravili aj niečo pre seba – aby ste si dali nejaké tie predsavzatia, ktoré chcete tento rok dodržať. Navyše, v dnešnej dobe vám už s nimi môže pomôcť aj váš iPhone. Konieckoncov ho používate každý deň a keby ste si dali na hlavnú obrazovku aplikácie, ktoré by vám pomohli dodržať svoje predsavzatia, mali by ste tieto predsavzatia vždy pred sebou a nestalo by sa, že by ste na ne po čase zabudli (a povedzme si narovinu, veľakrát sa stalo, že sme svoje predsavzatia nedodržali).

Takže, je čas pozrieť sa na tie najlepšie aplikácie, ktoré vám pomôžu dodržať tie najčastejšie novoročné predsavzatia.

Schudnúť / Zlepšiť si kondíciu
Toto poznáme každý. Najprv sa začnú piecť koláče, potom je Vianočná večera, Silvester a za jeden mesiac ste stihli nabrať späť to, čoho ste sa po celý rok zbavovali. Takže, je čas cvičiť a okrem toho, že vám to pomôže schudnúť, zlepšíte si pri tom svoju kondíciu, čo je veľké plus. Na to by som mohol odporučiť aplikáciu Runkeeper, ktorý je zadarmo a množstvo športovcov si ho obľúbilo kvôli jeho možnostiam. V prvom rade je schopný sledovať vašu aktivitu pri behu, cyklistike alebo dokonca pri horolezectve, skrátka pri množstve fyzických aktivít, ktoré nejak súvisia s pohybom na väčšiu vzdialenosť, než do kuchyne a naspäť. Aplikácia sleduje vašu polohu a na základe nej vytvára trasu, ktorú ste zabehli a tú umožňuje zdieľať so svetom! Čo to znamená? Že môžete pokojne bežať aj tie trasy, ktoré už niekto zabehol pred vami a ktoré im prišli veľmi dobré. A môžu to byť vskutku zaujímavé trasy, veď v New Yorku si takto dokázali vytvoriť trasu imitujúcu tvar loga Apple.

RunKeeper
RunKeeper

Získať lepšiu prácu
Je možné, že vás vaša práca omrzela alebo sa vám jednoducho nepáči od prvého dňa nástupu a chcete niečo viac. K tomu by vám mohla pomôcť aplikácia populárnej služby LinkedIn, kde si vytvoríte profil, nastavíte veci, ktoré sú pre vás typické a potom môžete dostávať upozornenia o pracovných príležitostiach vo vašom okolí, ktoré sú pre vás ako stvorené – šité na vašu mieru podľa toho, čo robíte, čo ste vyštudovali a čo sú vaše záujmy. Opäť, je to bezplatné, ale na niektoré funkcie je už treba mať predplatné, teda ak chcete napísať osobný e-mail Satyovi Nadellovi. Pokiaľ si ale chcete nájsť lepšiu prácu, neočakávajte veľkú pomoc od produktívnych aplikácií a To-Do zoznamov, ktoré sa dnes najmä vďaka hipsterom dostávajú na popredné priečky App Store – samozrejme, nič proti.

Prestať fajčiť
Fajčenie je činnosť, ktorej neholdujem a tento môj názor podporuje hlavne smrť člena rodiny, ktorý z fajčenia dostal rakovinu pľúc. Myslím si ale, že nie som jediný kto sa chce fajčeniu vyhýbať a predsavzatie “Prestať fajčiť”, je populárne najmä medzi fajčiarmi, ktorí si sú vedomí rizík, ktoré fajčenie spôsobuje. Pre nich je tu ako stvorená aplikácia MyQuit Coach od LIVESTRONG-u. Aplikácia sa vyznačuje tým, že jej tvorcovia spolupracovali s expertami v danej oblasti (tým nemyslím fajčiarov) a tak vám vie vytvoriť osobitný plán skoncovania s fajčením. Môžete s jej pomocou sledovať, koľko cigariet ste denne vyfajčili a na základe toho, ako sa vám darí, získavate “Achievementy”, ktoré pripomínajú odznaky.

MyQuit
MyQuit

Jesť zdravšie
Keď som našiel túto aplikáciu, rozhodoval som sa, či dojesť svoju 1200-gramovú pizzu alebo začať jesť zdravšie. Aplikácia MyPlate Calorie Tracker je opäť aplikáciou z dielne LIVESTRONG, teraz však len pre užívateľov iOS 7 a novších. Je to aplikácia stvorená pre ľudí, ktorí si povedali, že sa tento rok nechcú prejedať a že chcú jesť zdravšie. A rozhodne vám pomôže, obsahuje databázu viac ako 2 000 000 jedál a podporuje skenovanie čiarových kódov, vďaka čomu môže nájsť jednotlivé jedná oveľa rýchlejšie a môžete si tak z nich spraviť väčší prehľad o tom, koľko kalórií z neho naberiete – aby ste dodržali svoj denný limit. Ten sa vytvorí na základe údajov, ktoré zadáte do aplikácie. Bonus? Podporuje Health v iOS 8 a preto, keď si chcete pozrieť svoj prehľad, nemusíte otvoriť priamo túto aplikáciu, stačí otvoriť Health a tu sa už dozviete aktuálne informácie o svojej váhe, strave a aj o vašej fyzickej aktivite.

MyPlate
MyPlate

Dnes nejčtenější

.