Zavřít reklamu

Apple-2014Rok 2014 bol pre Apple skutočne zaujímavý. Spoločnosť predstavila úplne nové produkty a tiež došlo k niekoľkým významným udalostiam. Apple však už predstavil tento rok všetko, čo mal a očividne nehrozí, že by sme sa dočkali 12 Days of Christmas. Máme preto možnosť spraviť si zhrnutie roku 2014 už teraz, no tento rok to spravíme trochu inak. Pretože každý náš čitateľ vie, čo bolo predstavené, rozhodol som sa zamerať sa len na tri veci, ktoré tento rok zaujali moju pozornosť najviac.

Apple a IBM
Vec, ktorá ma tento rok zaujala najviac, bolo oznámenie partnerstva dvoch technologických gigantov, Apple a IBM. Spoločnosti, ktoré v minulosti nemali zrovna najlepšie partnerstvo a fotka Steva Jobsa pred sídlom IBM to potvrdila, sa stali priateľmi, ktorí pripravujú tú najväčšiu revolúciu za posledné roky. A vzhľadom k tomu, že toto partnerstvo symbolizuje ukončenie éry desktopu, predstavuje to oveľa väčšiu udalosť, než predstavenie hodiniek Apple Watch, ktoré boli po boku iMacu s Retina 5K displejom zrejme najočakávanejším produktom tohto roka. Ale poďme späť k Apple a IBM. Z tejto spolupráce môžeme očakávať, že čoraz väčšie množstvo firiem vo svete začne miesto počítačov používať iPhony a iPady. A toto poznačí aj náš bežný život – veď predsa aj stolné počítače mali svoj rozmach predovšetkým v podnikovej sfére. Myslím si preto, že aj keď predaje tabletov v súčasnosti stagnujú, Apple zabezpečil, aby táto kategória nevymrela, ale aby sa stal presný opak. V budúcnosti sa tak môže čoraz väčšie množstvo aplikácií vyvíjať na tablety miesto počítačov a v budúcnosti tak dokážu tablety kompletne nahradiť počítač (zvlášť iPady, keďže konkurencia už na desktopovitých funkciách pracuje).

apple-ibm-enterprise
Reklama „Stickers“ na MacBook Air
Apple tento rok odkúpil Beats a myslím, že toto sa uchytilo aj na niektorých reklamách, ktoré Apple tento rok zverejnil. Najlepšou z nich je podľa mňa reklama Stickers na MacBook Air. Práve táto reklama bola u mňa dôvodom, prečo som skončil s Windows tak rýchlo a prešiel na tohtoročný Air a svoju voľbu neľutujem. Stickers s hudbou od Hudsona Mohawke je jednoducho cool (skladba sa volá Chimes) a tak isto je na tom aj počítač, ktorý prezentuje. Myslím si teda, že reklama zvýšila popularitu MacBooku Air, predovšetkým u mladšieho publika, ktoré ho môže využiť v škole, doma ale aj vo vlaku a môže tak u nich nahradiť iPad, ktorý používali doteraz. Konieckoncov, MBA nie je taký ťažký a jeho váha prekvapí. Ale o tom už viac v našej recenzii.

iMac s Retina 5K displejom
Nakoniec Apple tento rok predstavil prekvapenie v podobe iMacu s Retina 5K displejom. Pokiaľ ide o produkty, potom je iMac s Retina 5K displejom tým najväčším prekvapením, ktoré si Apple mohol tento rok pripraviť, aspoň podľa môjho názoru. Nový iMac s Retina displejom totiž prináša displej s najvyšším rozlíšením na trhu, patrične výkonný hardvér a hlavne si zachoval rovnako tenké telo ako klasický 5K iMac. Čerešničkou na torte je, že jeho cena je podľa našej redakcie prekvapivo nízka. 2 500 € za jediný počítač svojho druhu, navyše s logom Apple, sa len tak nevidí.

Apple iMac with Retina 5K

Dnes nejčtenější

.