Zavřít reklamu

Apple WatchKromě toho, že jsem se během včerejšího mediálního eventu společnosti Apple naučil perfektně čínsky, řekl bych na úrovni rodilého mluvčího, dozvěděli jsme se spoustu užitečných informací o Apple Watch. Nyní již víme jak můžeme s hodinkami komunikovat, kolik ciferníků nabízejí a jakým způsobem si můžeme upravit smajlíka. To co však zajímalo všechny, je zda jsou hodinky vodotěsné a jakou mají výdrž baterie. Apple však během samotné keynote o těchto věcech mlčel a nedozvěděli jsme se je ani z oficiálních stránek společnosti.

Naštěstí se měl na tyto otázky možnost zeptat známý novinář David Pogue, který se dozvěděl několik podrobností od zástupců Applu přímo po skončení akce. Nyní se podržte, zřejmě vás totiž novinky, které Apple neprezentoval překvapí, ovšem rozhodně ne v pozitivním slova smyslu. Apple Watch jsou odolné proti vodě, což znamená, že s nimi můžete zmoknout nebo si umýt ruce. Nicméně, pokud jdete do sprchy nebo plavat, musíte je sundat! Apple Watch nejsou vodotěsné, nemůžeme s nimi tedy plavat nebo je používat při sportovních činnostech ve vodě, což je pro mě osobně velkým zklamáním.Hodinky obsahují mikrofon, který umožňuje uživatelům volat přímo z Apple Watch v momentě, kdy mají svůj iPhone v kapse.

Hodinky budou mít funkci Ping My iPhone, díky které přehrají na iPhone zvuk v případě, kdy jej ztratíte nebo jej nebudete moct najít. Pro instalaci aplikací je nutné mít iPhone, ovšem uspořádání aplikací je možné provádět přímo na Apple Watch a to podobným způsobem jako v případě iPhone. Zajímavé je, že Apple Watch Edition, tedy nejdražší modely ze zlata přichází na trh v nádherné šperkovnici, která bude sloužit také jako nabíječka. Na zadní straně šperkovnice bude Lightning konektor a uvnitř pak bude magnetická nabíjecí podložka, kterou připojíte k hodinkám. Takže každou noc stačí položit hodinky do pouzdra a baterie se začne nabíjet.

familiar_large

Dnes nejčtenější

.