Zavřít reklamu

Apple_iWatchZačátkem minulého týdne se opět přihlásil o slovo Ming-Chi Kuo, který uvedl, že Apple zřejmě zahájí prodej iWatch až v budoucím roce a to zejména kvůli problémům, jenž jsou spojeny s jejich výrobou. Economic Daily News nyní přináší informace o tom, že Apple požádal dodavatele o dodávku první komponent pro iWatch, aby se mohla spustit samotná montáž hodinek v záží letošního roku. Od okamžiku, kdy se zahájí montáž prvních hodinek však uplyne k jejich uvedení na pulty obchodů ještě mnoho času a tak vše naznačuje, že Apple skutečně zahájí prodej až po letošních Vánocích.

Co však zní zajímavě je fakt, že by nám společnost mohla hodinky ukázat ještě v letošním roce a to konkrétně na podzim. Stejně jako jsme se představení Mac Pro dočkali šest měsíců předtím, než byl počítač k dispozici ke koupi, uvedl Steve Jobs první iPhone taktéž šest měsíců předtím, než se dostal telefon do prodeje a jak víme v době, kdy Steve Jobs telefon ukázal světu, přístroj vůbec nefungoval a neměl ani Wi-Fi. Pro Apple je navíc jak minulost ukázala tato strategie nejvhodnější a to obzvláště u velkých projektů, kterým iWatch bezpochyby budou.

Zatím co přímo z Applu za posledních deset let s výjimkou prototypu iPhone 4 neunikla jediná informace o novém produktu, jediná fotografie ani nic podobného, z dodavatelských řetězců jsme se dozvěděli informace prakticky o každém produktu za poslední roky, dříve, než jej Apple představil. Uhlídat přímo zaměstnance Applu totiž není ani zdaleka tak složité jako uhlídat stovky tisíc zaměstnanců ve společnostech jako je Foxcon nebo Pegatron. Je tak pravděpodobné, že Apple představí iWatch o několik měsíců dříve než budou hodinky k dispozici a je možné, že se jejich představení dočkáme skutečně již letos na podzim.

iWatch-concept-design-7

Dnes nejčtenější

.