Zavřít reklamu

Tag-Heuer-logo-Martins-of-GlasgowApple učinil další a tentokrát skutečně velmi významný krok ve své snaze vytvořit inteligentní hodinky iWatch, které přinesou stejnou revoluci, jakou přinesl v roce 2007 mobilní telefon iPhone. Společnosti Apple se podařilo získat obchodního ředitele luxusní značky TAG Heuer, která se specializuje na výrobu a prodej hodinek, šperků a mobilních telefonů. Přechod obchodního ředitele z TAG Heuer do Applu odhalil Jen-Claude Biver, ředitel společnosti LVMH, jejíž součástí je kromě značek Hublot, Zenith právě také TAG Heuer.

Biver uvedl v rozhovoru pro CNBC, že obchodní ředitel TAG Heuer podepsal smlouvu s Apple minulý týden. Biver je podle svých slov šťastný za svého zaměstnance, protože pro něj přestup do Applu znamená velkou příležitost a uvedl: „Kdyby byl Apple přímý konkurent, cítil bych se trochu zrazený, ale když jde o Apple, myslím si že je to pro něj skvělá příležitost.“ Na všem je nejzajímavější zřejmě fakt, že TAG Heuer je společností, jenž vyrábí sice luxusní hodinky, které rozhodně nejsou dostupné pro lidi s minimální mzdou, tedy pokud nepočítáme tu německou, ovšem společnost nabízí jak základní modely s cenou v řádu několika málo desítek tisíc korun, ale taktéž luxusní modely za stovky tisíc až miliony korun.

Přesně takovou filozofii by podle analytiků měl mít také Apple, který bude prodávat jak levné, tedy základní modely za stovky dolarů, tak také drahé a luxusní modely iWatch s cenou šplhající podle některých analytiků až ke třem tisícům dolarů. TAG Heuer navíc nabízí jak elegantní hodinky k obleku, tak také sportovní hodinky a společnost se orientuje na téměř všechny zákazníky, kteří chtějí nosit luxusní hodinky bez ohledu na příležitost, věk a pohlaví, což je přesně to, co Apple potřebuje, aby mohl prodávat miliony kusů iWatch po celém světě.

Dnes nejčtenější

.