Zavřít reklamu

hodinky iWatchMicrosoft stejně jako ostatní společnosti pracuje na vlastním řešení inteligentní nositelné elektroniky, které by se však od běžných hodinek mělo lišit. Řešení od Microsoftu bude mnohem víc než klasické hodinky připomínat sportovní náramek typu Gear Fit od společnosti Samsung, jehož recenzi si můžete přečíst přímo zde. Nové informace o inteligentním náramku společnosti Microsoft, který nese označení Microsoft Project zveřejnil na svém blogu známý Windows Blogger Paul Thurrott.

Náramek by měl nabídnout velké množství různých senzorů, mluví se dokonce až o jedenácti senzorech, které budou snímat veškeré fitness aktivity uživatele a také některé jeho biometrické funkce jako je například tepová frekvence. Náramek však také dokáže upozornit na notifikace z telefonu nebo tabletu. Co je však mnohem zajímavější než tyto informace je fakt, že Microsoft pracuje na inteligentním náramku, který bude multiplatformní. Bude tedy komunikovat s tablety a smartphony s Windows, iOS a Androidem.

Pro Microsoft se jedná o poměrně nevyhnutelný krok vzhledem k tomu, že má jen poměrně malý podíl na trhu smartphonů a tabletů a je nemyslitelné předpokládat, že by si někdo kvůli inteligentnímu náramku koupil také telefon a tablet s novou platformou. Ostatní společnosti přitom pracují pouze s řešením pro Android, v případě Samsungu pak dokocne pouze s řešením pro Samsung telefony a tablety a nebo pro iOS. Pokud vám tedy bude nakonec řešení od Microsoftu sympatické, můžete po něm sáhnout bez ohledu na to, jakou platformu používáte. Náramek by se měl prodávat za cenu okolo 199$ a to během posledního čtvrtletí letošního roku, ve kterém se podle spekulací objeví také hodinky iWatch.

microsoft

Dnes nejčtenější

.