Zavřít reklamu

Microsoft_mobile_OyHardvérové portfólio Microsoftu v uplynulom období doplnili dve veci. Prvou z nich sú tablety Surface, ktoré svojim používateľom ponúkajú desktopový systém Windows a podporu klávesnice pre počítačovú užívateľskú skúsenosť. Druhá vec je takpovediac staro-nová, keďže sa jedná o telefóny Nokia. Ako zrejme viete, Microsoft pred pár mesiacmi odkúpil mobilnú divíziu Nokie a dočkala sa tak premenovania na Microsoft Mobile Oy. Aké sú však budúce plány Microsoftu so spomínanými dvomi značkami?

Aj keď mobilná Nokia ako taká už prakticky skončila, Microsoft hodlá jej meno na svojich telefónoch používať ešte nejaký čas. Dôjde však k drobnej zmene názvu, pričom novšie „Lumie“ budú mať na svojom tele nápis Nokia by Microsoft. Tomu predchádza proces licencovania názvu, ktorý je však podľa slov @evleaks vo finálnej fáze a tak už v budúcich mesiacoch môžeme očakávať prvé telefóny s označením Nokia by Microsoft. Ako sa však budú jednotlivé prístroje volať? Aj keď sa o tom špekulovalo nejaký čas, budúce smartfóny od Microsoftu sa budú (naďalej) volať Lumia. Súčasne s novými telefónmi Lumia by mal Microsoft vydávať aj nové tablety – Lumia. Tieto tablety majú byť priamym nástupcom Surface a tak budú zrejme ponúkať podobný dizajn a hlavne plnohodnotný operačný systém Windows 8. Či sa to skutočne stane, ukážu až nasledujúce mesiace a rok 2015, kedy by mal Microsoft uviesť novú generáciu tabletov Surface Lumia.

live-nokia-ms-hero

Nakoniec by sme sa mali dočkať jedného nového zimného prekvapenia. Okrem toho, že spoločnosť zrejme vypustí nový update pre Windows, by mal Microsoft predstaviť ďalšiu novinku, ktorou sú inteligentné hodinky. Je možné, že aj ony sa budú volať Lumia, no nie je možné vylúčiť ani iný názov. Hodinky by sa mali začať predávať v októbri/říjnu, čiže zhruba v rovnakom období ako hodinky od Microsoftu. Podľa informácií by mali byť tenšie, než všetky súčasné hodinky na trhu a mali by obsahovať 11 rôznych senzorov, ktoré budú mimo iného súvisieť aj so zdravím a fitnes aktivitou človeka, podobne ako je tomu pri iWatch. Hodinky od Microsoftu majú mať „neobvyklý“ dizajn. Displej sa má totiž nachádzať zo spodnej strany ruky, čo zdroje opodstatňujú tým, že takéto otočenie ruky je prirodzeným pohybom človeka narozdiel od tradičného otočenia ruky smerom k sebe, ako je tomu pri hodinkách. Napriek množstvu senzorov a nepretržitému monitorovaniu krvného tepu by mala batéria v hodinkách vydržať aspoň 2 dni bez toho, aby museli byť nabité. Celkový čas do vybitia sa môže líšiť, na druhú stranu uvádzaný čas je kratší, než doba výdrže batérie Samsung Gear 2 pri používaní. Tie som totiž nabíjal každé tri dni pri bežnom používaní a hraní sa s fotoaparátom. Nakoniec, hodinky od Microsoftu majú byť kompatibilné s tromi hlavnými mobilnými platformami, konkrétne s Windows Phone, Android a iOS. Kompatibilita bude s vysokou pravdepodobnosťou siahať aj k fitnes funkciám, keďže hodinky by mohli využívať rozhrania Google Fit a HealthKit, ktoré boli behom tohto mesiaca predstavené.

Microsoft-Exec-Hints-that-Windows-Smart-Watch-Is-Coming
*Zdroj: evleaks; neowin.net

Dnes nejčtenější

.