Zavřít reklamu

Apple napriek očakávaniam vôbec nepredstavil svoje hodinky iWatch. Naznačil však ich príchod tým, že oznámil aplikáciu Health, ktorá má fungovať so širokou škálou zariadení určených pre monitorovanie zdravia a fyzickej aktivity človeka. Hodinky by to mali podľa špekulácií naozaj ponúknuť, avšak Apple s ich predstavením čaká na koniec roku, kedy má predstaviť iPhone 6 a niekoľko ďalších noviniek, vrátane “množstva úplne nových produktov”. Ale aj keď Apple predstaví hodinky spolu s novým iPhone, podľa Nikkei by sa iWatch mali začať predávať až v októbri/říjnu.

Nikkei s odvolaním na svoje zdroje tvrdí, že Apple už dokončuje práce na svojom zariadení a pomaly zaháji jeho výrobu. Hodinky by mali podľa tvrdenia Nikkei obsahovať upravenú verziu iOS 8, ktorá bude optimalizovaná pre malé displeje s uhlopriečkami 1,3” a 1,5-1,7”. Hodinky by mali ponúknuť zakrivený OLED displej, pod ktorým sa bude nachádzať množstvo senzorov sledujúcich zdravie užívateľa. Senzory by toho mali podľa doterajších špekulácií sledovať mnoho, vrátane spotreby kalórií, spánku a úrovne kyslíku v krvi. Apple ďalej plánuje vyrobiť 3 až 5 miliónov kusov hodiniek každý mesiac, vďaka čomu vyrobí viac hodiniek, než boli ostatní výrobcovia schopní predať za celý minulý rok.

Tvrdenie serveru Nikkei je ale zčasti v rozpore s vyhlásením analytika Briana Whitea, ktorý vyhlásil, že Apple predstaví hodinky iWatch spolu s iPhone 6 v septembri/září a začne ich vyrábať už tento mesiac, aby pokryl dopyt. Tvrdenie, že Apple predstaví iWatch v septembri / září, ale nie je žiadnou novinkou, keďže o tomto dátume sa špekuluje dlhšiu dobu. Navyše, samotné zariadenie je prakticky závislé na telefóne iPhone a tak je vysoko pravdepodobné, že Apple predstaví obe zariadenia naraz, na jednom evente. Dátum ich vydania sa však môže odlišovať. Cena hodiniek od Apple nie je známa a aj keď analytici špekulujú, že sa budú predávať za cenu približne 199 až 229 dolárov, nie je vylúčené ani to, že sa budú predávať za 299 dolárov.

Motorola-Moto-360-Header
*Zdroj: Nikkei; MacRumors

Dnes nejčtenější

.