Zavřít reklamu

 Už len necelé dve hodiny zostávajú do úvodného príhovoro CEO Apple Tima Cooka. A pomaly sa nám začína ako tak odhaľovať samotný program celého WWDC. Server 9to5mac.com práve zverejnil fotky fotky z Moscone Center, na ktorých sa nachádzajú autá značky Ferrari a iné. Práve to si môžeme spojiť s oficiálnym predstavením služby CarPlay.

Apple dnes pravdepodobne oficiálne predstaví službu CarPlay, ktorú výrobcovia prezentovali už na autosalóne v Ženeve. Táto služba je plne integrovaná do auta, čo znamená, že môže služiť ako GPS navigácia a Siri môže napríklad odpovedať na SMS alebo vytáčať telefónne čísla bez straty vodičovej pozornosti. Apple primárne určil užší okruh značiek automobilov, do ktorých bude systém CarPlay integrovaný, no neskôr oznámil možnosť spustenia aj pre výrobcov tretích strán ako su Pioneer či Alpine.

Samozrejme, že Apple nehodlá zostať len pri prémiových značkách ako je Ferrari a preto sa dohodol aj s klasickejšími výrobcami na integrácii tohto systému do ich palubných zariadení. Medzi ne by mali patriť značky ako BMW, Ford, GM, Honda, Jaguar, Kia, Nissan, Subaru, Suzuki a Toyota. A už tento rok sa môžeme s CarPlay stretnúť v automobiloch značiek Mercedes, Volvo, Hyundai či už vyššie zmienené Ferrari. Či sa syestém dostane aj na ďalšie značky si budeme musieť istý čas počkať a s touto službou sa pravdepodobne bližšie zoznámime už dnes.

Dnes nejčtenější

.