Zavřít reklamu

Budova nového WTC má byť sídlom pre ďalší newyorský Apple Store. Nový kamenný obchod bude podľa zdrojov otvorený už v priebehu budúceho roka, pričom v centre sa budú nachádzať obchody ďalších prestížnych značiek, ku ktorým patrí Breitling, Mont Blanc, Hugo Boss, John Varvatos a Canali. Práve týchto šesť spoločností by malo v priebehu roku 2015 otvoriť brány svojich nových obchodov pre obyvateľov a návštevníkov veľkého jablka.

Apple narozdiel od ostatných ale spočiatku nebol spokojný s dizajnom podzemnej časti a dokonca hrozilo, že Apple odmietne otvoriť nový obchod vo WTC. Zdroje uviedli, že spoločnosť nebola spokojná s mohutnými nosnými stĺpmi, ktoré sú rozmiestnené pozdĺž predných strán každého jedného obchodu vo vzdialenosti približne 3,5 metra od seba. Ostatní predajcovia plánujú použiť stĺpy na propagačné účely a to tak, že na nich budú mať umiestnené buď svoje logá alebo produkty. Apple mal však v pláne mať čo najčistejší dizajn obchodu a dokonca chcel pozmeniť tradičný dizajn obchodu. Apple však tento nápad okamžite zamietol: „Myslíte si že by bol Karl Lagerfeld spokojný s tým, že by kvôli architektovi hral druhé husle? Zrážajú sa tu egá. Tieto obchody rozhodne neotvoria kľúčový obchod v centre mesta, pokiaľ im budú vo výhľade na obchod zavadzať stĺpy od Santiaga Calatravu.“

No aj napriek tomu sa Apple rozhodne otvoriť obchod po boku mnohých úspešných a svetoznámych značiek, ktoré tu budú predávať svoje produkty konečným zákazníkom. Mapa, ktorú môžete vidieť nižšie, nasvedčuje tomu, že sa Apple Store bude nachádzať hneď vedľa obchodu návrhára Michaela Korsa a v jeho blízkosti sa budú nachádzať aj ďalšie obchody, medzi ktoré patrí Victoria’s Secret, Swarowski, Disney a ďalšie. Podľa dostupných informácií by sa malo v novom WTC nachádzať až 160 obchodov, pričom sa kladie veľký dôraz na prestíž značiek. V centre sa majú ďalej nachádzať kancelárske priestory, reštaurácie a dokonca tu budú aj zastávky pre hromadnú dopravu.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.