Zavřít reklamu

Po predstavení Samsung Gear 2 a systému Google Android Wear vyslovili prví analytici svoje obavy o projekte iWatch. Pretože viacero ľudí do dnešného dňa vyslovilo, že Apple vyvíja hodinky iWatch, tento produkt začal zaujímať investorov a analytikov a prirovnávajú ho k ďalšiemu revolučnému produktu spoločnosti. Trip Chowdhry zo spoločnosti Global Equities Research pre CNBC povedal, že Apple má 60 dní na to, aby predstavil svoje vlastné hodinky alebo sa pripravil na „vyšachovanie“ z hry.

Analytik dokonca tvrdí, že Apple bude musieť svoje hodinky skôr či neskôr, keďže sa začína jednať o rastúci trh. Zároveň tvrdí, že Apple stráca svoju schopnosť inovovať v prospech konkurencie. „Bude trvať roky, kým Apple príde o svojich 130 miliárd dolárov, no stane sa z nich irelevantná spoločnosť. Pokiaľ nepredstaví iWatch, z Applu sa stane zombie,“ uviedol Chowdhry. Špekuluje sa, že Apple má predstaviť svoje vlastné inteligentné hodinky, no tieto špekulácie kolujú už 3 roky a konkurenční výrobcovia za ten čas predstavili svoje vlastné hodinky. Popularitu si v minulom roku získal kickstarter projekt Pebble, a tento rok stihli poprední výrobcovia predstaviť hodinky Samsung Gear , Motorola Moto 360 a LG G Watch.

Svoje očakávania vyhlásila aj vedúca výskumu v Kantar WorldPanel, Carolina Milanesi: „Vo svete inteligentných hodiniek sa toho deje veľa, ale myslím, že práve narastajúci tlak od konkurencie donúti Apple, aby ich dokončil poriadne. Apple nemá vo zvyku náhliť veci, najmä ak to má zviditeľniť spoločnosť. To však neznamená, že môže čakať donekonečna. Pokiaľ Apple nepredstaví inteligentné hodinky tento rok, už na začiatku budúceho roka bude nútený predstaviť niečo úžasné.“ Podľa nej sa ako ideálny dátum odhalenia javí konferencia WWDC, keďže Apple by mohol upútať pozornosť vývojárov a zároveň by mohol vstúpiť na tento trh ešte pred vianočnými sviatkami. Názor, že Apple by nemal s predstavením iWatch čakať pridlho, súhlasí aj analytik Rob Cihra zo spoločnosti Evercore Partners.

*Zdroj: CNBC

Dnes nejčtenější

.