Zavřít reklamu

Valentín sa blíži a Apple si myslí, že práve niektorý z jeho produktov môže poslúžiť ako ideálny darček. Narozdiel od minulých rokov však Apple tento rok kladie dôraz aj na svoju Apple TV. Zatiaľ čo v minulosti sa Apple TV objavovala iba v sekciách Koupit iPhone, Koupit iPad a Koupit iPod, tentoraz môžeme na stránke Online Store vidieť aj tlačítko Koupit Apple TV. Tento krok je pomerne zvláštny, najmä ak vezmeme do úvahy, že spoločnosť až doteraz nekládla príliš veľký dôraz na tento produkt.

To by sa ale tento rok malo zmeniť, keďže server iLounge zverejnil tvrdenie, že Apple v tomto roku obohatí svoju Apple TV o nový hardvér a o vlastný App Store, kde by sa okrem aplikácií mali objaviť predovšetkým hry. Toto tvrdenie dnes potvrdil aj server 9to5mac a zároveň priniesol vlastné informácie. Server 9to5mac pritom patrí k veľmi renomovaným serverom, pokiaľ ide o nové produkty, keďže v minulosti sme vďaka nemu spoznali niekoľko ikon systému iOS 7 a zároveň sme sa dozvedeli aj sériové čísla pripravovaných produktov.

Podľa jeho informácií Apple v súčasnosti testuje niekoľko verzií Apple TV a mimo iného má rozrobený aj prototyp, ktorý kombinuje prvky Apple TV a AirPort Express. Práve tieto dva produkty dnes majú rovnaké rozmery a tvar a odlišujú sa jedine farbou a konektormi na zadnej strane. Takáto Apple TV by mala obsahovať integrovaný router s podporou 802.11ac, čo zároveň vysvetľuje, prečo Apple v minulom roku nepredstavil AirPort Express s podporou týchto sietí. Jedným z dôvodov, prečo by mal Apple zjednotiť Apple TV a AirPort Express, je zlepšenie kvality a stability videa, čo by už nevyžadovalo dodatočný router. Aj podľa 9to5mac by sa mala nová generácia Apple TV orientovať na hranie hier, teda môžeme očakávať, že Apple bude skutočne konkurovať Nintendu. Tieto hry by pravdepodobne využívali k ovládaniu iPhone, iPad a iPod touch, pričom aj tu sa možno stretneme s podporou certifikovaných ovládačov pre iOS.

Ďalej sa dozvedáme, že Apple testuje aj verziu Apple TV so vstavanými komponentami pre TV Tuner, vďaka čomu by mohli užívatelia ovládať svoje dnešné set-top boxy a televízory s pomocou jednoduchého ovládača, aký sa dodáva k Apple TV. Jedná sa teda o veľmi podobnú funkciu, akú vidíme pri Xbox One, ktorý taktiež kombinuje prvky hernej konzoly a set-top boxu. Zároveň má aj svoj obchod s aplikáciami a hrami, pričom ten sa volá Xbox Marketplace.

apple-tv-store

Dnes nejčtenější

.