Zavřít reklamu

Nie všetky produkty od Applu sú kvalitne spracované a práve preto sa hudobný učiteľ Corbin Rasmussen rozhodol podať skupinovú žalobu na Apple. Rasmussen podal žalobu krátko po tom, ako mu Apple oznámil, že nemôže bezplatne vymeniť obrazovku na jeho 27″ iMacu, keďže záruka sa v USA vzťahuje len na 12 mesiacov a jemu prestal prístroj fungovať o pol roka neskôr, teda 18 mesiacov po kúpe. Apple preto žiadal viac ako 500 dolárov za opravu zariadenia, za ktoré muž zaplatil 2 259 dolárov.

Rasmussen pritom tvrdí, že sa rozhodol zaplatiť za prístroj väčšiu čiastku z toho dôvodu, že podľa Applu bol počítač navrhnutý tak, aby poskytol dlhú životnosť. To ho presvedčilo, aby si zakúpil výkonnejšiu 27-palcovú konfiguráciu iMacu s procesorom Sandy Bridge a displejom od LG Display. Počítač mal slúžiť predovšetkým na domáce použitie, lenže časom mu prestala fungovať polovica obrazovky, a tak bolo sledovanie filmov či práca s internetom veľmi náročné. Jediným riešením ostal podľa neho nakoniec servis, kde si od neho Apple vyžiadal viac ako 500 dolárov za opravu. Učiteľ sa tak rozhodol podať na Apple skupinovú žalobu, ktorá má zastrešovať všetkých používateľov z USA, ktorí si zakúpili 27-palcový iMac s displejom od LG do 30. novembra/listopadu 2012.

Skupinová žaloba má podľa neho zmysel preto, že sa nejedná o ojedinelý prípad. Na problémy s displejom sa podľa neho sťažovali stovky ďalších užívateľov, no Apple doteraz nespravil nič preto aby problém vyriešil. Miesto toho sa rozhodol o rok neskôr uviesť nový model s výkonnejším hardvérom a novším dizajnom. Vrámci skupinovej žaloby žiada, aby Apple zaplatil škody vo výške viac ako 5 miliónov dolárov.

*Zdroj: GigaOM.com

Dnes nejčtenější

.