Zavřít reklamu

Len mesiac po tom, ako CNN hlásil, že sa dom adoptívnych rodičov Steva Jobsa stal kandidátom na historickú stavbu, dnes počujeme finálny verdikt. Dom na 2066 Crist Drive, v ktorom Steve Jobs v spolupráci so Stevom Wozniakom položili základy Applu, sa podľa historickej komisie mesta Los Altos stal historicky významnou stavbou. Všetkých sedem členov komisie schválilo tento návrh v noci z pondelka na utorok.

Úspešné hlasovanie je tak výsledkom dvojročnej snahy komisie o zachovanie tohto domu ako historického objektu, keďže práve v ňom začal pôsobiť jeden z najvýznamnejších ľudí zo Silicon Valley. Práve v garáži tohto domu Steve Jobs, jeho sestra Patricia a Steve Wozniak poskladali prvých 100 kusov Apple 1 pre obchod Byte Shop v Mountain View. Každý z počítačov sa podarilo majiteľovi obchodu predať za 500 dolárov, pričom dnes majú tieto počítače ohromnú hodnotu v aukciách. Doposiaľ najväčší rekord v dražbe padol 25.5.2013, keď sa podarilo vydražiť funkčný počítač Apple 1 za 671 400 dolárov.

Komisia k svojmu rozhodnutiu nepotrebovala povolenie od Patricie Jobs, Stevovej sestry, ale ona má aj naďalej právo odvolať sa voči rozhodnutiu komisie. Patricia ale zjavne nemá v úmysle podať odvolanie: „Vykričali by ma, keby som sa tak rozhodla,“ uviedla v rozhovore s The Daily News. Komisia bude v budúcnosti zisťovať, či je na tomto dome potrebné vykonať renovácie a bude mať možnosť podať návrh mestskej rade.

Steve Jobs Palo Alto house
*Zdroj: Mercury News

Dnes nejčtenější

.