Zavřít reklamu

Iba pár dní pred predstavením novej generácie tabletov iPad sa ďalší významní analytici nechali vypočuť a vyjadrili tak svoje očakávania od nového iPadu 5 a iPadu mini s Retina displejom. Dvojica analytikov zo spoločností RBC Capital Markets a Deutsche Bank, Amit Daryanani a Chris Whitmore, oznámila investorom, že nový model iPadu mini bude aj naďalej valcovať veľký iPad v predajoch, ten si však pre zmenu nájde veľké uplatnenie v podnikateľskej sfére a firmy môžu čoskoro nahradiť klasické počítače 10-palcovými iPadmi. O to by sa mal postarať 64-bitový procesor A7 a snímač Touch ID.

Podľa Amita Daryananiho, analytika spoločnosti RBC Capital Markets, by mal Apple predstaviť nový iPad mini s Retina displejom. Kvôli displeju by mal byť prístroj nepatrne hrubší oproti súčasnému modelu, pričom šírka a výška by mala ostať rovnaká. Narozdiel od špekulácií, že Apple v oboch prístrojoch ponúkne procesor A7, Daryanani očakáva, že kvôli cene produktu môžeme očakávať minuloročný procesor A6, respektíve A6X. Nový iPad mini by si mal udržať zrejme rovnakú cenu, 329€ za 16GB model. Analytik tiež hodlá sledovať dostupnosť produktu, keďže kvôli Retina displeju spoločnosť zrejme nedokáže uspokojiť dopyt v prvých dňoch či týždňoch. Súčasne s 10-palcovým modelom by sa mali prístroje začať predávať 1. novembra/listopadu a v prvých dvoch mesiacoch predaja očakáva, že až 65% predaných iPadov bude tvoriť práve iPad mini.

Apple-iPad-5-Space-Grey-67

Analytik Chris Whitmore z Deutsche Bank očakáva, že nový 10-palcový iPad 5 bude zameraný predovšetkým na podnikateľskú sféru, keďže spoločnosť by mala v tomto iPade použiť 64-bitový procesor A7, respektíve jeho výkonnejší variant A7X. Medzi ďalšie vylepšenia by mala patriť dlhšia životnosť batérie a snímač odtlačkov prstov Touch ID. Práve tieto vlastnosti sú podľa neho dôvod, prečo by sa mal iPad 5 stať stredobodom záujmu podnikateľov a firiem. 64-bitová architektúra navyše v budúcnosti umožní prechod na viac ako 4GB RAM a už dnes je podľa analytika procesor A7 rovnako výkonný ako nižšia trieda procesorov Intel s architektúrou x86. Analytik sa tiež vyjadril na tému iPad mini a aj podľa neho by sme mali očakávať Retina displej. Aj keď sa nezmienil o hardvéri, očakáva, že Touch ID bude obsiahnutý aj v novom iPade mini.

Apple by mal oba prístroje predstaviť už v utorok 22.10. a podľa nedávneho úniku by sa mali začať predávať 29. alebo 30. októbra/října.

159
*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.