Zavřít reklamu

Niektoré chyby s nami pretrvávajú aj naďalej a toto poteší najmä vtedy, ak sa jedná o rôzne vychytávky. Už na iOS 6 mohli používatelia vďaka chybe ukryť jednu zložku do druhej, a to isté dnes môžu spraviť aj používatelia iOS 7. Čo ak sa však jedná o skrytú feature? Nielen, že sa táto vec dostala aj do iOS 7.0.2, ale chybu si mohli inžinieri z Cupertina dokonca natoľko obľúbiť, že značne vylepšili jej funkcionalitu a spravili z nej doslova funkčnú vec. Jediná vec, ktorú Apple nedomyslel, je snáď len spôsob, akým je možné chybu spustiť.

Po novom tak už môžu používatelia tieto „skryté“ zložky otvárať a dokonca aj organizovať. Okrem toho Apple zmenil spôsob, akým je možné chybu inicializovať. Podržte zložku, ktorú chcete presunúť, a otvorte Multitasking tým, že dvakrát stlačíte tlačítko Home Button. Či sa bug aktivoval zistíte tak, že po návrate na Home Screen bude zložka tmavá a ikony sa budú triasť. Teraz už len stačí otvoriť zložku, do ktorej chcete tajný priečinok ukryť, a opäť stlačte Home Button. Vaša tajná zložka je teraz otvárateľná, obohatená o grafické efekty iOS 7, a ak sa vám nepáči jej názov, môžete ho s pokojným svedomím zmeniť. Takýmto spôsobom je navyše možné vytvárať niekoľko vrstiev zložiek, no cesta späť na základnú obrazovku bude čoraz dlhšia. Zaujímavé je však to, že efekt nezmizne ani po reštartovaní zariadenia, a vy tak naďalej budete mať zložku v zložke. Napriek tomu je však možné zložku zo zložky odstrániť – ako? Jednoducho.

Pokiaľ sa vám už nepáči zložka v zložke, jednoducho stačí „skrytú“ zložku podržať a presunúť na niektorý z rohov obrazovky. Behom sekundy sa ocitnete na domovskej obrazovky, kde si už zložku môžete premiestniť podľa vášho gusta. Práve vďaka tomu, že sa Apple rozhodol chybu upraviť a vyladiť jej chyby, nie je vylúčené, že Apple skutočne testuje túto vlastnosť a možno ju verejne sprístupní v jednej z novších verzií systému iOS. Chyba funguje na iPhone, iPode touch a aj na iPade, kde bola podrobnejšie analyzovaná.

zlozka-arkady
zlozka-zivotnystyl

Dnes nejčtenější

.