Zavřít reklamu

Televízne reklamy určite nenávidí ani jeden z nás. Toho si je ale Apple vedomý, a preto už viac ako rok rokuje s televíznymi spoločnosťami o tom, že predstaví riešenie, ktoré je zároveň ziskové pre ne, a zároveň užitočné pre televízneho diváka. Novú prémiovú funkciu na preskakovanie reklám by sme podľa doterajších správ mohli očakávať už v budúcej generácii Apple TV, respektíve ako súčasť plnohodnotného televízoru Apple HDTV,  Apple iTV.

Spoločnosť by tak umožnila majiteľom budúceho produktu preskakovať reklamy za určitý poplatok, ktorý by slúžil ako kompenzácia za ušlý zisk televíznych spoločností. Momentálne nie je známe, ako bude táto služba fungovať, očakáva sa ale, že sa bude jednať o mesačný či ročný poplatok vykonaný cez Apple ID. Dĺžka rokovaní však má svoje opodstatnenie. Predaj televíznych reklám je základným zdrojom príjmov pre televízie a odrezanie od nich je pomerne riskantným krokom – Už v minulom roku sa viaceré televízie súdili s Dish Network, ktorá predstavila technológiu na preskakovanie reklám. Apple tak zrejme musí zabojovať viac, aby presvedčil televízne spoločnosti o funkčnosti tohto riešenia.

Rokovania sú prísne tajné a odmieta sa k ním vyjadrovať nielen hovorca spoločnosti, ale aj samotné vedenie. Otázka sa dostala aj k Eddymu Cueovi, SVP internetových služieb Applu. Ten sa mal spolu s Timom Cookom zúčastniť konferencie v Sun Valley, kde sa mali údajne riešiť aj rokovania s mediálnymi spoločnosťami. Na otázku, či Apple hodlá komunikovať s televíznymi spoločnosťami, Cue odpovedal otázkou: „Sú tam televízne spoločnosti?“

Apple-TV-2013
*Zdroj: Jessica Lessin

Dnes nejčtenější

.