Zavřít reklamu

Jak jsme mohli vidět již před samotným zahájením konference WWDC 2013, v sále se nacházel nejen spoluzakladatel společnosti Apple Steve Wozniak, ale také manželka zesnulého Steva Jobse. Na začátku konference jsme měli možnost vidět krátké video, které ukázalo, jakým směrem se budou operační systémy společnosti Apple Inc. ubírat. Video bylo skutečně minimalistické a ukázalo několik hesel s černobílou grafikou. Samozřejmě již samotná znělka na úvod konference si vysloužila bouřlivý potlesk ze strany všech přihlížejících.

Následně vystoupil jako tradičně Tim Cook, který nejprve podotkl jak rád všechny vidí a pustil se rovnou na čísla, která Apple samozřejmě rád prezentuje, proč by také ne když se společnosti daří. Na úvod Tim Cook ještě zdůraznil že se jedná již o 24 setkání vývojářů na WWDC na které uvidí 100 přednášek a více než 1000 inženýrů společnosti Apple. Apple má v současné době 6 milionů registrovaných vývojářů. V loňském roce to bylo 1,5 milionu což znamená čtyř násobný nárůst.

Letošní WWDC se podařilo vyprodat za neuvěřitelných 71 vteřin od zahájení předprodeje vstupenek. Tim Cook dále uvedl, že jejich obchody Apple Store každý den navštíví po celém světě více než jeden milion návštěvníků. Pochválil také, že více a více lidí se chodí do Apple Store vzdělávat. V současné době má Apple 407 Apple Store prodejen ve 14 krajinách světa a neustále otevírá další. Následovalo krátké video, ve kterém nám Apple ukázal nejnovější Apple Store na světě.

App Store v letošním roce oslavil páté narozeniny a Tim Cook zdůraznil, že se podařilo dosáhnout fenomenálního úspěchu stažení 50 miliard aplikací. V současné době je v App Store 900 000 aplikací a 93% z nich je každý měsíc staženo. Apple má také 375 000 aplikací přímo pro iPad. Společnost má 575 000 000 Apple ID, tedy uživatelů kteří nakupují na App Store a používají kreditní kartu. Společnost doposud vyplatila vývojářům za jejich aplikace 10 miliard dolarů. Na iOS bylo staženo 74% všech mobilních aplikací, na Android to je 20% a 6% pak na všechny ostatní operační systémy.

Dnes nejčtenější

.