Zavřít reklamu

General Motors a Apple k sobě měli vždy blízko, což se ostatně ukázalo například při spuštění platformy iAD, do které právě GM nalilo obrovské množství finančních prostředků. Minulý měsíc Chevrolet, součást General Motors, oznámil že modely Sonic a Spark ve verzích 2013, se stanou prvními vozy s podporou funkce SIRI Eyes Free. Funkce integruje do automobilu Siri a díky připojení iPhone je možné ovládat celý multimediální systém vozidla pomocí digitální asistentky Siri.

Digitální asistentka Siri vám pomůže ovládnout vše, co v automobilu potřebujete bez toho, aniž byste museli mačkat jakékoli tlačítka nebo se dívat na displej. Siri tak společně s integrací automobilu dokáže například spustit navigaci na palubním počítači, spustit přehrávání hudby nebo podobné věci, k jejichž ovládání musíte běžně mačkat množství tlačítek a dívat se na displej.

Ovšem pozor, povely které SIRI zadáte splní pouze v momentě, kdy není nutné abyste se podívali na displej svého telefonu. Pokud tedy SIRI požádáte aby vám ukázala fotografii, zdvořile odmítne a upozorní na fakt, že řídíte vůz. Technologie je skutečně velmi zajímavá a konečně se nám tak nebude muset otevírat kudla v kapse při pohledu na řidiče, kteří za jízdy píší na dotykovém displeji sms nebo hrají hru. SIRI zkrátka neudělá nic, co by vyžadovalo váš pohled na displej iPhonu. Samozřejmostí je však využití funkcí jako je odeslání sms nebo například vytočení hovoru, případně využití hlasové navigace.

Chverolet nyní spustil celostátní americkou televizní kampaň, která prezentuje Chevrotel Sonic 2013 s funkcí Siri Eyes Free. Reklama s výstižným názvem Buttons prezentuje jednoduchost Siri Eyes Free, oproti tlačítkům, které používáme každý den nejen v automobilech. Chevrolet samozřejmě není jedinou společností, která nabídne funkci Siri Eyes Free integrovanou do svého vozidla. Nový model Honda Accord, který jsme již odprezentovali na LsA, nabídne tuto funkci také. Sympatické je, že tuto funkci začala nabízet vozidla, která jsou cenově velmi dostupné a je tak vidět, že se výrobci i Apple snaží funkci prosadit jako skutečné bezpečnostní opatření, nikoli jako nadstandard ve vozidlech nejvyšší třídy.

Dnes nejčtenější

.