Zavřít reklamu

Paul Semenza, analytik společnosti DisplaySearch se vyjádřil pro server Cnet k příchodu iPad mini 2. generace. Podle Paula se iPadu mini 2. generace dočkáme ve třetím čtvrtletí letošního roku, kdy bude produkt oficiálně představen s tím, že do prodeje bude uveden ve třetím nebo až ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku a Apple tak bude opět útočit na předvánoční trh. iPad mini přinese ve své druhé generaci Retina display, který by měl podle společnosti DisplaySearch nabídnout dokonce vyšší hustotu pixelů než klasický iPad s 9,7″ Retina displejem.

Apple se totiž ve snaze ulehčit vývojářům práci rozhodl nabídnout u iPadu mini rozlišení 2048×1536 pixelů, tedy stejné rozlišení jakým disponuje iPad Retina s 9,7″ displejem. Vzhledem k velikosti displeje u iPadu mini 7,9″ se však dočkáme vyšší hustoty pixelů a to konkrétně 324 pixelů na palec. Klasický iPad s Retina displejem přitom nabízí rozlišení „pouze“ 264 pixelů na palec. iPad mini 2. generace by tak měl nabídnout pouze o 2 pixely nižší hustotu než iPhone 5, který disponuje 326 pixely na jednom palci.

Podle Paula je největším kandidátem na dodání displejů společnost LG, je však otázkou zda tomuto tvrzení věřit vzhledem k problémům které má MacBook Pro Retina právě s displeji od společnosti LG. Paul také uvádí, že bude velkou výzvou pro společnost Apple a její partnery, aby mohl iPad mini zachovat své štíhlé šasi a přitom obsahovat Retina display, je tak možné že iPad skutečně o nějaký ten milimetr ztloustne.

ipad_mini_lsa

*Zdroj: news.cnet.com

Dnes nejčtenější

.